Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. oktober 1999 kl 23.15 Ambassadøren

Ambassadøren (t)

NRK1 fredag 1. oktober kl 23.15
Ambassadøren (4:6)

Atomtrussel i ambassaden

Den britiske ambassadøren Harriet Smith (Pauline Collins) får et kjernefysisk problem å slite med i kveldens drama fra det diplomatiske liv i Dublin. En mann trenger seg inn i ambassaden og truer alt og alle med en boks fylt av radioaktivt stoff.

Inntrengeren har også tatt en av de ansatte som gissel. Mannen er opphisset av hevntanker fordi sønnen nylig døde av leukemi. Han mener sykdommen skyldes et kjernefysisk kraftverk i Cumbria.
Smith har ganske tilfeldig truffet en gammel flamme, Tom Harnett, en radikal journalist med sterke meninger. Han taler den desperate mannens sak, men Smith forstår at hun selv må ta affære. Det går så langt at hun overveier å måtte skyte inntrengeren. Situasjonen blir ganske tilspisset.

Om serien
\"Ambassadøren\" er en dramatisk og kraftfull serie som i bunn og grunn handler om menneskelige relasjoner, om hvor vanskelig diplomatiet kan være å håndtere og om hvordan den internasjonale politikken egentlig er. Serien handler ikke minst om en kvinne som prøver å gi sitt ytterste i alle roller som politiker, mor og elskerinne.
Serien er skrevet Russel Lewis som også står bak serier som \"Kavanagh QC\", \"Inspektør Morse\", \"Between the Lines and Sharpe\".

NRK1 fredag kl. 23.15

Britisk dramaserie i seks deler
I rollene: Pauline Collins, Denis Lawson, William Chubb, Dominic Mafham, Alison McKenna, Owen Roe
Skrevet av Russel Lewis

Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavdeling, tlf 23 04 78 46