Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. september 2001 kl 19.30 Puls

Og pulsen slår videre

Vera Kvaal leder helsemagasinet Puls denne høsten (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Vera Kvaal leder helsemagasinet Puls denne høsten (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Pulsen slår stadig støtt, selv om Vera Kvaals puls høyst sannsynlig slår fortere enn vanlig denne høsten. Kvaal er ny programleder i Norges eneste helsemagasin som nylig ble tildelt Gullruten som årets beste magasinprogram.

- Det er klart jeg er spent, men samtidig er jeg glad for å være med på å lage et viktig program. Alle har en helse, og den er det viktig å ta vare på, sier Kvaal.

Puls-redaksjonen har store ambisjoner for høsten. Selv om programmet er blitt kåret til Norges beste magasinprogram, vil ikke redaksjonen hvile på sine laurbær, for erfaringen viser at det fremdeles finnes nok av saker å gripe fatt i.

Ønsker kontakt
Det er gjennom post, mail og telefoner at redaksjonen får tak i de viktige historiene.

- Helse er drama. Det finnes et hav av stoff der ute, sier Kvaal som understreker betydningen av et interaktivt samarbeid med seerne.

- Jeg håper jo at vi kan gjøre en liten forskjell, og målet er at det byråkratiske helse-Norge skal skjelve i buksene hvis de har gjort noe galt, sier hun.

Et bedre liv
Kvaal understreker at man ikke skal føle seg syk etter å ha sett Puls.

- Tvert om. Vi ønsker å styrke folks immunforsvar. Litt naivt sagt ønsker jeg jo at folk skal bli litt gladere av å se på oss…at det finnes håp i det meste. Selv håper jeg f eks. at helsevesenet går seg selv etter i sømmene, ler Kvaal.

Puls har fortsatt med seg sin faste huslege Ørn Terje Foss.

Første sending, mandag 3. september

I det første programmet tar Vera Kvaal for seg disse temaene:

Trøtte leger
Norske leger er unntatt fra arbeidsmiljøloven. På norske sykehus er det vanlig at legene jobber sammenhengende over ett døgn av gangen. Når man ikke har sovet på et døgn, kan det sammenlignes med å ha en promille på ca. 1, sier en søvnforsker redaksjonen har snakket med.

Puls har fulgt en lege på vakt gjennom et døgn.

graviditet
Utydelig regelverk gjør at gravide utsettes for fare under svangerskapet. Å være gravid og selvstendig næringsdrivende samtidig, kan være en vrien kombinasjon hvis arbeidet ikke lar seg kombinere med graviditeten.

Redningsvester
Noen ganger kan det virkelig ha noe for seg å kunne flyte på flesket. Puls ser nærmere på redningsvester og vektforskrifter.

Grønnsåpe er bra for både hud og hår hevder en seer som har skrevet inn til Puls. Huslege Ørn Terje Foss svarer på spørsmål om dette.


Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Vera Kvaal
Prosjektleder: Marie Sjo
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841

Bilde
Vera Kvaal leder helsemagasinet Puls denne høsten (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)


LENKER
  • Puls