Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. november 2006 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Forurensende fisketransport

Lars Karelius Noer har regnet på hvor mye det koster miljøet å bearbeide norsk fisk for norske marked i Kina. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Lars Karelius Noer har regnet på hvor mye det koster miljøet å bearbeide norsk fisk for norske marked i Kina. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Stadig mer av fisken utenfor kysten av Norge fraktes halve jorda rundt og tilbake før den havner på norske middagsbord. Økte transportutgifter oppveies av lave lønninger ved fileteringsfabrikkene i Kina, men da er det ingen som har tatt miljøkostnadene med i regnestykket.

Forbrukerinspektør Lars Karelius Noer legger i kveld fram et nytt miljøregnskap som viser hvor mye langreist fisk forurenser på sin vei fra Barentshavet til Kina, og tilbake igjen til et middagsbord i Norge.

I tillegg fortsetter FBIs kåring av Norges dårligste servicebedrift i samarbeid med Norsk Kundebarometer ved BI. Avstemmingen foregår på Forbrukerinspektørenes nettsider: www.nrk.no/fbi, og "vinneren" vil bli avslørt i en direktesending 13. desember.

Om Forbrukerinspektørene
Fram mot jul leder forbrukerinspektørene Marit Evertsen Grimstad og Lars Karelius Noer sendingene fra studio. Frode Søreide er "utegående" forbrukerinspektør.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Lars Karelius Noer og Marit Evertsen Grimstad.
Reporter: Frode Søreide
Prosjektleder: Frank Sivertsen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakt Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside