Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. mars 2012 kl 20.55 Erobreren

Gnistrende møte


Det er 1978. Jonas møter Margrete på trikken og det slår gnister mellom de to barndomskjærestene. De elsker først, og blir kjent med hverandre etterpå. Jonas forteller at han har studert astrofysikk, Margrete skal bli lege.

Jonas blir lurt opp i stry av kusinen Veronica, som får ham til å kjøpe aksjer for 100 000 kroner i Tandberg. Pengene får han låne av onkel William. Når Tandberg stuper noen uker senere, er hele summen tapt, og Jonas sitter tynt i det.

Samtidig dukker en unik sjanse opp: NRK søker etter programannonsører. Jonas ser tilfeldigvis oppslaget utenfor Store studio, og stiller til audition. I kontrollrommet er de overbegeistret. De har funnet en stjerne!

Om serien:
Erobreren" er basert på Jan Kjærstads trilogi om Jonas Wergeland, gutten fra Grorud som ble Norges første og største tv-kjendis.

Jonas er en helt vanlig gutt, men med en sjelden gave: Han får automatisk talentet til de kvinnene han elsker med.

Etter å ha blitt allemannseie som programvert i NRK Fjernsynet, avanserer Jonas til jobb i Underholdningsavdelingen. Han begeistrer nordmenn med sine unike programmer og blir etter hvert det store trekkplastret på fredags- og lørdagskveldene.

Jonas står på toppen av sin karriere da det forferdelige skjer: Margrete, hans kone og store kjærlighet, blir funnet skutt hjemme. Jonas blir dømt for å ha drept henne. Men har han det?

Vi følger Jonas Wergeland og hans familie fra midten av 60-tallet og fram til årtusenskiftet. Fra sosialdemokrati til ego-samfunn. Fra nøkternhet til velstand. Fra lykke til katastrofe.

Norsk dramaserie fra NRK, basert på Jan Kjærstads bøker "Forføreren", "Erobreren" og "Oppdageren"
Med: Kåre Conradi, Jakob Oftebro, Johan Felix Tschudi, Ellen Dorrit Petersen, Marte Germaine Christensen, Gørild Mauseth, Øystein Røger, Birgitte Victoria Svendsen, Kim Haugen, mfl.
Manus: Anne Regine Klovholt
Regi: Eva Isaksen
Sjefsfotograf: Harald Paalgard
Musikk: Jens Wendelboe
Produsent: Bitte Monn-Iversen/NRK Drama
Presseansvarlig: Hege Fagerheim, 23 04 53 42/ 40828004
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900