Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 16. august 2001 kl 20.55 Kalde føtter

Adam møter gamlekjæresten


I kveldens episode av den britiske komedien "Kalde føtter" møter Adam en gammel flamme på en skolegjenforeningsfest. Og Karen får et anfall av avsky for det livet hun fører og den personen hun er blitt. Nå vil hun forandre radikalt på livet sitt.

Både Peter og Adam er invitert til en gjenforeningsfest med den gamle klassen sin. Adam har slett ikke lyst til å gå, men så får han vite at gamlekjæresten Amanda kommer. Og hun er nettopp blitt skilt...

Under et middagsselskap for noen venner forskrekker Karen både ektemannen David og gjestene med en plutselig erkjennelse. Med ett innser hun hvor kjedelige og overflatiske både vennene og livet hennes er. I et øyeblikks opprør bestemmer hun seg for å rulle seg en joint, hun kaster ut alle moteklærne sine og overtaler Rachel til å bli med for å få en tatovering.

Rachel begynner å få betenkeligheter med sitt forhold til den langt yngre kollegaen Danny, først og fremst fordi hun ikke trives med vennene hans. Problemet er hvordan hun skal gå fram for å avvikle forholdet på en skånsom måte...

I kveldens episode får vi også se hvordan det går med Pete etter at han har bedratt Jenny med kollegaen Amy på et seminar.

Om serien
"Kalde føtter" er en britisk serie som byr på en humoristisk og treffsikker skildring av det moderne parforhold og dets prøvelser. I sentrum for handlingen står tre par i trettiårene som beveger seg gjennom kjærlighetens minefelt. De vingler mellom drømmen om ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre.

Serien har fått mye oppmerksomhet og begeistrede kritikker i hjemlandet. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse.

Forholdet mellom Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt) er gått i oppløsning etter et turbulent samliv der begge hadde vanskelig for å gi avkall på singellivets privilegier. Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) er nybakte foreldre og sliter med mangelen på tid og overskudd til hverandre. De savner også sitt gamle sosiale liv. Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst) er i ferd med å plage livet av hverandre etter et mange års ekteskap.

Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet 2
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen
Regi: Declan Lowney
Produksjon: Granada Television
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53

Bilde
Adam møter sin gamle flamme Amanda på en skolegjenforeningsfest. (Foto: Granada)