Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. mars 2003 kl 19.55 Kompis

Griser som husdyr

Trude Mostue og Asgeir Borgemoen snakker om dyr på EKT rideskole og husdyrpark i Oslo. (NRK-Foto: Ole Kaland)
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen snakker om dyr på EKT rideskole og husdyrpark i Oslo. (NRK-Foto: Ole Kaland)
Trude og Asgeir befinner seg på EKT Rideskole og husdyrpark på Ekeberg. Her er det mange forskjellige typer dyr, blant annet kjælegriser.

I dag blir det et grisete Kompis-program. Vi skal blant annet møte minigrisen Snobben, som ble kjendis i Oslo etter at han ble "kidnappet" av en biltyv.

Kjælegrisen bor på Kjelsås sammen med sin matmor Rikke Helen. Den 100 kilos grisen lever nesten som et menneske – er veldig avhengig av matmor og blir alltid med når hun skal ut og kjøre bil. Han er glad i all mat med saus på, og får også litt søtsaker av og til.

Det blir også mer og mer populært å ha ilder som kjæledyr. Ilderen "Englevalpens Pipen", populært kalt Ip, har problemer med ørene sine. Trude må sjekke om han har fått midd.

Vi får også et gjensyn med en av Menjas valper, Heidi.

Om serien
Mens Trude Mostue er utdannet veterinær og allerede godt kjent fra sine BBC-serier som også er vist på NRK ("Veterinærene i praksis", "Veterinærene kommer", "Veterinærene i Afrika" og "Veterinærene i Det ville vesten"), har den tidligere barne-tv-helten Asgeir Borgemoen ("Fritt fram") sin erfaring med dyr fra oppvekst på gård. De to utfyller hverandre og har hver sin innfallsvinkel på aktuelle tema.

"Kompis" tar opp viktige emner knyttet til det å ha et kjæledyr, og Trude og Asgeir tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder våre firbente venner. EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo blir hovedsetet for programlederne.

I løpet av programserien følger vi nært en Berner sennen-tispe som venter valper. Utover høsten og vinteren ser vi hvordan det går med Menja og avkommet hennes, mens vi også får nyttige tips om hundeoppdrett.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364