Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. mars 2004 kl 18.30 Johnny og Johanna

Ny dramaserie for unge

Johnny (Nikolai Djupesland) og Johanna (Maiken Kolle Riskild) blir stesøsken når Eddie (Stig Henrik Hoff) flytter sammen med Line (Ines Prange). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Johnny (Nikolai Djupesland) og Johanna (Maiken Kolle Riskild) blir stesøsken når Eddie (Stig Henrik Hoff) flytter sammen med Line (Ines Prange). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
"Johnny og Johanna" er en ny dramaserie for unge produsert av Barne- og ungdomsavdelingen i NRK. Serien tar oss med inn i den nye familien til Johnny og Johanna. Å måtte flytte til et nytt sted er ikke alltid lett, og enda vanskeligere kan det være å få nye venner og å begynne på en ny skole.

Johanna blir glad og tror hun får en storebror da Johnny og farens hans Eddie flytter inn hos henne og moren Line. Men Johnny er ikke like begeistret, og det blir ikke bedre da han havner i den beryktede B-klassen på den nye barneskolen.

Kjente skuespillere
Mens Nikolai Djupesland som spiller Johnny er et nytt fjes på skjermen, har Maiken Kolle Riskild (Johanna) allerede lang erfaring som barnespøkelset i Barne-tvserien "Uhu!".

I rollen som Johannas mor Line finner vi Ines Prange, mens Stig Henrik Hoff spiller Eddie, Johnnys far.

Prosjektleder Birgitte Iuel har blant annet tidligere jobbet med NRKs populære julekalender "Jul på Månetoppen".

Johnny mot tøffingene
I den første av foreløpig tolv episoder, ser vi at Johnny raskt kommer skeivt ut med Konrad som er skolens tøffeste. Da hjelper det ikke mye at faren Eddie er lærer ved skolen, eller at Johanna og venninnen Reka forsøker hjelpe ham. De to jentene mener at han bør gjøre som Konrad sier, men Johnny har slett ikke tenkt til å bøye seg for en bølle.


Egenprodusert dramaserie
Prosjektleder: Birgitte Iuel
I rollene: Stig Henrik Hoff, Ines Prange, Maiken Kolle Riskild, Nikolai Djupesland, Svein Roger Karlsen, Ole-Jørgen Nilsen, Gisken Armand, Annette Roth, Anette Waaler, Mikkel D. Nygaard
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252