Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. april 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Boksestjerne forsvunnet

FBI-etterforskeren Jack Malone og hans team leter etter en forsvunnet bokser. (Foto: CBS Worldwide Inc)
FBI-etterforskeren Jack Malone og hans team leter etter en forsvunnet bokser. (Foto: CBS Worldwide Inc)
En bokser på toppen av sin karriere forsvinner rett før en viktig kamp. FBIs spesialetterforskere kommer over opplysninger som kan tyde på at broren hans har urent mel i posen.

Mens det koker blant et forventningsfullt publikum på Madison Square Garden i New York, forbereder stjernebokseren Dante Jones seg på bakrommet. Pr-sjefen og treneren er inne hos ham, før de forlater rommet for å la ham få noen minutter for seg selv. Men Dante dukker aldri opp i ringen.

Dante var på topp som bokser da han forsvant foran den store kampen. Etterforskningssjefen Jack Malone og hans folk oppdager at broren hans kan ha arrangert resultatet av kampen på forhånd for å gjøre opp spillegjeld. Så hvem er det da som kan ha hatt interesse av at kampen ikke ble gjennomført?

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med rundt 20 millioner tv-seere ligger serien høyt på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har dessuten slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Også her hjemme har seerne tatt godt imot "Sporløst forsvunnet". Siden premieren i slutten av i oktober har hver episode i gjennomsnitt blitt fulgt av over 760.000 seere.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 20: No mas
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer