Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 22. juni 2005 kl 20.55 Ekstremsportveko 2005

NRK sender ekstremsport


Ekstremsportveko på Voss er blitt verdens største ekstremsportarrangement. NRK tar den store interessen for miljøet på alvor, og sender for første gang i år direkte fra Veko. NRK-journalist og tidligere norgesmester i kulekjøring, Stig Hernes, skal være programleder.

Onsdag, torsdag, fredag og lørdag blir det direktesending på NRK2 og nett i 15 minutter med en rapport fra det beste som har foregått den dagen. I tillegg kommer sendingen i reprise på NRK1 etter Kveldsnytt samme dag.

Ekstremsportveko på Voss er en årlig happening for de beste norske og internasjonale ekstremsportutøverne. Den foregår på Voss i tidsrommet 21. - 26 juni.

Det blir holdt oppvisninger og konkurrert i klatring, elvepadling, paragliding, fallskjerm fra fly og basehopp, rafting, multisport, hanggliding, freeride (utforkjøring på terrengsykkel) og bakkeløp. Veko er blitt en årlig festival som setter farge på bygda med tusenvis av tilreisende tilskuere og utøvere.

Ny satsing fra NRK
I år samarbeider NRK på tvers av avdelingsgrensene for å kringkaste fra et miljø som NRK har liten tradisjon for å dekke. Sporten samarbeider med Ung-redaksjonen som tidligere har dekket Ekstremsportveko på nett og tv, slik at NRK i år også kan sende direkte.

- Samarbeidet gjør også at vi kan distribuere på flere plattformer som vil utfylle hverandre, sier prosjektleder Stein Magne Os.

- TV sendinger, nettsider og mobile tjenester vil spille sammen, og på den måten håper vi å nå nye målgrupper, sier han.

Om Ekstremsportveko
Den fartsfylte årlige massemønstringen er blitt en magnet for ekstremsportere fra hele verden og et fantastisk utstillingsvindu for Vestlandet. I år er det forventet rundt 1000 deltakere fra 30 nasjoner. I tilllegg kommer tusenvis av tilskuere og konsertgjester.

Ekstremsportveko begynte i det små i 1998, tuftet på dugnadsånd blant ildsjeler i sportsmiljøet på Voss. Arrangementet har vokst hvert år. Nå legger arrangøren lista høyere enn noen gang.

– Vi har jobbet hardt for å gjøre programmet for Ekstremsportveko enda mer variert og spennende i år enn tidligere, sier prosjektleder Karianne Finne. Lokal øko-mat, yoga, sommerskikjøring, nysirkus og mulitsportkonkurranse er noen av årets nyheter.

Hver eneste kveld blir det oppsummering av dagens aktiviteter med fersk video på storskjerm i storteltet. De som ikke er i Voss kan få med seg dagens video på NRK.no.

Direktesending fra NRK Sport og NRK Ung
Programleder: Stig Hernes
Prosjektleder og pressekontakt: Stein Magne Os, tlf 90 08 95 66

LENKER
  • Les mer