Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. februar 2002 kl 22.30 Detektimen: Politiagentene

Danni skrur på sjarmen

Danniella
Danniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson) er nytt, fast medlem av "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Etterforskeren Hollister har vært på sporet av en bankraner gjennom tre lange år. Nå ber han operativ leder for spaningsavdelingen ved Melbourne-politiet, Ellen Mackenzie, om hjelp. Mackenzie setter agentene Peter Church og Danniella ”Danni” Mayo på saken.

Det bærer langt ut på landet, der bankranerens søster skal gifte seg. Hennes beryktede bror er blant gjestene, og agentene Church og Danni er også til stede. Danni skrur på sjarmen og forsøker å lokke raneren med til et avsides sted.

Men de to agentenes identitet avsløres. Deres kontaktmann har sprukket. Hele bryllypet settes på spill, og Danni og Church må se langt etter det som så ut til å kunne bli en fredelig påpgripelse.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen Mackenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) var gruppens trygge klippe, men havnet i et bakholdsangrep og er for tiden satt ut av spill. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) nettopp begynt ved avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Ellen McKenzie, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Danniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) er nytt, fast medlem av ”Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.)