Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. august 2009 kl 20.10 Ville og vakre Kina

Ville dyr i et folkehav

Ville og vakre Kina: Langs Kinas østlige kyst ligger høyteknologiske millionbyer der også dyrene har sitt hjem. (Foto: Charlotte Scott)
Ville og vakre Kina: Langs Kinas østlige kyst ligger høyteknologiske millionbyer der også dyrene har sitt hjem. (Foto: Charlotte Scott)
Ved Kinas østlige kystlinje bor det om lag 700 millioner mennesker samlet i noen av verdens mest høyteknologiske byer. Men denne kysten er også hjemmet til milu-hjorten, slanger og utryddingstrua, rødhodete traner.

Fra den østlige enden av Den kinesiske mur strekker Kinas kystlinje seg over 1.450 mil. Landskapet preges av store kontraster mellom hypermoderne byer til tradisjonelle kinesiske landsbyer der folk livnærer seg av tangdyrking og manetfiske, kejia-folkets eldgamle te-plantasjer, og områder som er hjem for sjeldne og utrydningstrua dyrearter.

Det høye folketallet og stort press på naturressursene skaper problemer for deler av dyrelivet, som overfiske og fare for utryddelse av dyrearter. I sjette og siste episode av serien "Ville og vakre Kina" ser vi hvordan kineserne har utviklet strategier for å bøte på problemene.

Om serien
"Ville og vakre Kina" er en helt ny og mektig naturserie fra BBC, produsert i samarbeid med den kinesiske tv-kanalen CCTV.

Det er den første større dokumentarserien fra det enorme og i stor grad fortsatt ukjente kontinentet. Som det første tv-selskapet noensinne har BBC fritt fått utforske det mangfoldige landet på kryss og tvers.

Produksjonen er ved BBCs Natural History Unit, som i femti år har satt standarden for natur- og dyreprogrammer. Det er en avansert produksjon gjort med HDTV-teknologi og omfattende bruk av spesialkameraer og digitale effekter.

Serien uforsker Kinas gåtefulle natur og historie, og lar oss oppleve et land med ufattelig mangfold og store kontraster. Her er spektakulære landskaper, et makeløst dyreliv og en sammensatt befolkning. Samtidig står landet overfor store utfordringer i form av miljøødeleggelser og overbefolkning.

Sendt tidligere.


Britisk-kinesisk naturserie i seks deler (2008)
Originaltittel: Wild China
Produksjon: BBC og CCTV i samarbeid med Travel Channel og Canal+
Produsent: Phil Chapman
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer