Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. april 2012 kl 21.55 Titanic

100 år siden Titanic sank


I anledning passasjerskipet Titanics havari natt til 15. april for 100 år siden, sender NRK denne britiske kvalitetsproduksjonen som skildrer den tragiske hendelsen. Hvordan var det mulig at båten som ingen trodde kunne synke, likevel gikk ned og forårsaket 1517 menneskers død?

Den Oscar-belønte "Downton Abbey"- manusforfatteren, Julian Fellowes, har gjenskapt livet ombord i det splitter nye passasjerskipet. Serien ble nylig sendt på BBC med utrolige syv millioner seere.

Skipet var behagelig og luksuriøst for de velstående britiske og amerikanske passasjerene samtidig som det var et fremkomstmiddel for de mindre rike og en arbeidsplass for mange.

De reisende hadde forskjellige opplevelser av å være ombord, men en ting var felles: De følte seg trygge.

Følelsen av trygghet opphørte med en gang da skipet kolliderte med et digert isfjell, og det gradvis gikk opp for passasjerne hva som kom til å skje.

Romantikk og spenning
Vi følger den dramatiske hendelsen slik en rekke personer fra flere sosiale lag kan ha opplevd den, og vi får dermed et levende bilde av livet ombord.

Vi treffer blant andre Hugh, jarlen av Manton, og hans kone Louisa. Vi blir også kjent med den irske advokaten John Batley og tjenerne deres Barnes og Watson. Vi møter de som jobber med å skuffe kull, Mario og Paolo, og Annie som er stuepike i lugarene.

Det er duket for intriger, action og kjærlighetsdrama som utspilte seg i dagene og timene før båten sank.

Britisk miniserie i fire deler, sendes i en del før og etter Kveldsnytt på NRK1.
Produsert av: A Deep Indigo, ITV STUDIOS, Lookout Point, Mid-Atlantic & Sienna Films Production
Med: Ben Bishop, Glen Blackhall, Ruth Bradley, m.fl.
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41 50 67 47
TV- seere bes henvende seg til Publikumservice,