Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. desember 2002 kl 23.20 Jaga

Kimble i New Orleans

Richard Kimble (Tim Daly) fortsetter jakten på sin kones morder.
Richard Kimble (Tim Daly) fortsetter jakten på sin kones morder.
Richard Kimble har fått beskjed om at hans kones morder, den enarmede mannen, er drept. Men mye tyder på at dødsbudskapet er falskt, og Kimble drar til New Orleans for å finne sannheten.

I storbyen ved Mississippi blir Dr. Kimble tilbudt jobb ved en illegal healer-klinikk. Her blir han gjenstand for varme følelser fra eierens datter, Nettie. Det er noe kjæresten hennes, Hank, misliker sterkt.

Situasjonen blir farlig for Kimble fordi Hank er politimann, og snart brenner det igjen under føttene hans. Men samtidig blir klinikken oppsøkt av en kvinne med kraftige fødselsveer, og Kimble innser at barnet må forløses med keisersnitt umiddelbart. Dermed står han overfor valget om han skal flykte fra politiet eller redde det ufødde barnet.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51