Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. desember 2002 kl 21.00 Staying alive: Konsert på verdens aids-dag

Musikk mot AIDS

I forbindelse med verdens aids-dag viser NRK2 en helt spesiell konsert som foregår både i Cape Town i Sør-Afrika, og i Seattle i USA. Her opptrer noen av verdens største artister for å vise sitt engasjement i hiv/aids-problematikken.

PÅ scenen finner vi store navn - Alicia Keys og P. Diddy som opptrer i Cape Town, og Missy Elliott, Dave Matthews Band og Michelle Branch som spiller i Seattle.

Over 60 ulike kanaler verden over vil vise konserten i forbindelse med verdens aids-dag 1. desember. Formålet med konserten er å nå et størst mulig publikum, særlig unge mennesker, for å sette aids på dagsordenen. Medisiner kan delvis holde sykdommen under kontroll, men uten kunnskap og bevisstgjøring vil stadig nye mennesker smittes – hver dag.

20 år etter at viruset først ble oppdaget har over 20 millioner mennesker dødd av aids. I dag er sykdommen den største dødsårsaken i Afrika. Nå lever rundt 40 millioner mennesker med hiv eller aids, og en tredjedel av disse er mellom 15 og 24 år. De fleste vet ikke at de er smittet.

Dokumentar med Bill Clinton
Samme dag som denne konserten vises på NRK2, kan du se en dokumentar der Bill Clinton samtaler med unge mennesker om hiv og aids på NRK1 kl. 16.30.

Innkjøpt program
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96