Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 26. juni 2008 kl 22.05 India i dag med Sanjeev Bhaskar

Personlig portrett av dagens India

Sanjeev Bhaskar tar oss med på en rundreise i India. (Foto: BBC)
Sanjeev Bhaskar tar oss med på en rundreise i India. (Foto: BBC)
Sanjeev Bhaskar, kjent for norske seere fra komiserien "Birdie, Birdie Nam Nam", gir oss et tverrsnitt av India i løpet fire timelange sendinger.

De neste fire ukene presenterer den britiske komikeren og skuespilleren Sanjeev Bhaskar sitt personlige portrett av dagens India, et land som 60 år etter frigjøringen har hatt en lysende økonomisk utvikling. Programserien er del av BBCs markering av 60-årsdagen for India og Pakistan som selvstendige stater.

Høy og lav i Mumbai
Mumbai er Indias travle finanssentrum, og her starter Sanjeev Bhaskars reise. Mumbai huser landets rikeste mennesker, men også Asias største slum befinner seg nettopp her. Foretaksomheten er denne byens ansikt, og Bhaskar trer inn både i de store styrerommene og bak disken til gateselgeren på hjørnet.

Han opptrer i en av landets ledende såpeoperaer før han drar sørover, til landets Silicon Valley der Indias unge fremadstormende dataingeniører legger seg opp store formuer.

Enda lenger sør, i Kerala, lar han seg male i ansiktet med sterke farger for å delta i den eldgamle kathakali-dansen.

Te og åndelighet
De tre følgende mandagene på NRK2 følger vi Bhaskar blant annet når han krysser grensen til Pakistan for å finne tilbake til familiens røtter, en reise som går i sporene av verdenes største folkeforflytning (delingen av det britiske koloniriket i de to statene India og Pakistan).

I Calcutta blir vi med på hinduistisk nyttårsfeiring, og i Darjeeling får Bhaskar innsyn i noen av finessene bak delstatens teproduksjon. I Rishikesh arbeidet The Beatles med The White Album og møtte guruen Maharishi Mahesh Yogi. Der møter Bhaskar i dag nye generasjoner med indere som gjenoppdager sine åndelige røtter.

Bhaskar tar også turen til delstaten Rajastan der tradisjon og modernitet møtes.

Britisk dokumentar (2007)
Originaltittel: Sanjeev Bhaskar's Indian Journey
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Katrine Andresen, katrine.andresen2@nrk.no, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
Kontaktperson, omtale: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no