Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 15. januar 2005 kl 19.15 Skolen

Graviditet og kjønnssykdommer

Ylva (Åse Ingeborg Formo) er blitt gravid. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Ylva (Åse Ingeborg Formo) er blitt gravid. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Ylva er blitt gravid og vil gjerne beholde barnet. Det er ikke sosiallærer Cecilia begeistret for, og hun anbefaler abort. Også Anneli har bekymringer. Hun har fått klamydia.

Bjarte hører rykter på skolen om at en av elevene er gravid og er urolig for at det kan være Thea. Men hun roer ham ned og forteller at hun ikke venter barn, og at hun fortsatt er forelsket i ham. Samtidig lurer Helle på hvorfor Bjarte er blitt så oppmerksom den siste tiden, og det har hun all grunn til.

Kim som Anneli deler leilighet med, tror det er Lasse som har smittet henne med klamydia, men Anneli er ikke helt sikker…

Om serien
Aker skole sliter i motbakke, og det krever at alle tar i et tak for å bedre forholdene – så vel lærere som elever.

Vi møter tre unge lærere og deres noe resignerte rektor som alle har et hektisk liv der jobb, familie og venner skal skjøttes. De vil helst gjøre gode ting for alle, men tiden strekker ikke alltid til. De har problemer, sorger og gleder som de fleste kan kjenne seg igjen i.

Dagens skole er kanskje den arenaen i Norge som best gjenspeiler samfunnets og samtidens etiske, kulturelle og politiske konflikter. Derfor er et skolemiljø valgt som ramme for handlingen i serie.

- Vi vil fortelle engasjerende historier fra skolehverdagen. Selv om Aker skole sliter og bærer på tragiske historier, er det viktig å få frem at her også finnes masse humor. Akkurat slik det er i virkeligheten, sier prosjektleder Folke Gravklev.

Skolen er på totalt 18 episoder.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Med: Trond Brænne, Gjertrud Jynge, Robert Skjærstad, Agnes Kittelsen, Fridtjov Såheim, Cecilie Mosli og Anne Marit Jacobsen
Skapt av: Heidi Linde, Margareth Kåset, Thomas Seeberg Torjussen, Lasse Nederhoed og Jan Strande Ødegårdstuen.
Prosjektleder: Folke Gravklev
Pressekontakt:Sabine Skarstad , tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,

Vises også i Nett-TV.