Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 28. mars 2002 kl 21.50 Sopranos

Død og begravelse

Farvel – også til serien
Farvel – også til serien "Sopranos" som nå gjør et opphold på NRK. (Foto: HBO/Time Warner)
Igjen er det tid for en tur på gravlunden i serien om mafiaboss Soprano og hans familie. Er det noe som får Tony Soprano til å reflektere, så må det være kirkegårder. Og han tenker på framtiden til sin sønn, på arvestoffer og gener – hva er forresten en Soprano egentlig laget av? Et besøk på sofaen til psykoterapeut Jennifer Melfi hører selvsagt med.

Den unge villstyringen Jackie jr. la det store egget i forrige episode, da han drepte et medlem av mafiaen. Fra sitt skjulested påkaller han hjelp fra Tony, som lakonisk sier at ”tiden er ute”, like etter blir den forrige mafiabossens sønn myrdet.

Dårlig oppdragelse
Like før Jackie jr.´s begravelse blir Anthony Soprano utvist fra skolen på grunn av fusk. Far Tony går i seg selv og angrer på at han ikke har oppdratt gutten bedre. Han melder Anthony jr. inn ved Hudson Military Institute. Gutten trenger å lære hva disiplin er, mener Tony.

Mor Carmela motsetter seg en militær utdannelse for Anthony jr., men da hun står foran kisten med Jackie jr. oppi, ser også hun lyset. Hun vil ikke at sønnens liv skal bli like kort og udisiplinert som den forrige mafiabossens sønn.

Svart dag
Det ser ut til å bli en helsvart dag for mafiaen i New Jersey. Mens de er samlet på kirkegården, benytter Jersey-politiet anledningen til å arrestere flere av Tonys menn. Samtidig er FBI på god vei til å plante en spion nær mafiaens indre sirkel. Og Tonys betrodde mann, Paulie, føler seg usikker. Han er begynt å orientere seg i retning en annen mafiaboss – Carmine inne i New York City.

Etter ukens episode av “Sopranos” gjør NRK et opphold i den populære serien, men nye episoder er på trappene.

Mer om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey. Vi møter mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini) som sammen med kona Carmela (Edie Falco) forsøker å være gode foreldre – og en ”god” mafiafamilie.

Amerikansk dramaserie fra HBO/TimeWarner
Originaltittel: The Sopranos III
Produsert av David Chase
Med bl.a. James Gandolfini, Steven van Zandt, Edie Falco, Lorraine Bracco, Michael Imperioli, Nancy Marchand og Dominic Chianese
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Farvel – også til serien “Sopranos” som nå gjør et opphold på NRK. (Foto: HBO/Time Warner)