Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. september 1999 kl 23.35 Nattkino: Jack og Sarah

Nattkino: Jack og Sarah (t)


NRK1 lørdag 11. september kl 23.35
Nattkino: Jack og Sarah

Myk far søker perfekt barnepleier

Jack og Sarah venter sitt første barn, og begge er overnervøse. Han enda mer enn henne. Han handler babysaker, trener pusteteknikk og forsøker samtidig å holde posisjonen i arbeidslivet.
Det er en romantisk engelsk komedie fra 1995 vi får som nattkino i NRK1 i kveld. Richard E. Grant og Imogen Stubbs spiller det nervøse ekteparet Jack og Sarah, mens Samantha Mathis fremstår etter hvert som den unge barnepleier Amy.
Tross alle forberedelser går noe galt, og plutselig står den ferske far alene med en baby i armene. Hvordan i granskogen skal han forvalte sitt farsansvar når han samtidig skal passe jobben?
Naturligvis må han søke etter profesjonell hjelp. Han stiller imidlertid så store krav til den han vil ansette, at ingen synes kvalifisert. Inntil Amy dukker opp og tar luven fra ham.
Men - Amy har jo ikke filla greie på babystell, så hun må ringe sin mor i USA for å lære hvordan man skifter bleier. Dessuten, Amy blir sjalu når noen viser mer enn alminnelig interesse for Jack.

Jack har på sin side en meget ambivalent forhold til Amy. De har sine sammenstøt, men etter som filmen utvikler seg, blir sammenstøtene av en mer kontaktsøkende karakter. Tenk det!
Regi og manus er ved Tim Sullivan. I andre roller finner vi Judi Dench, Ian MacKellen og Cherie Lunghi.

NRK1 lørdag kl 23.35

Bilde (via Scanpix/Internett)
Den stolte far Jack (Richard E. Grant) viser frem verdens vidunder nr. 1.

Engelsk spillefilm fra 1995
Manus og regi: Tim Sullivan
Originaltittel: Jack & Sarah
Pressekontakt Fjernsynets info.avd.: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41