Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. juni 2008 kl 22.30 Norsk humor: Anne-Kat. Hærland

Bølle og blondine

Anne-Kat. Hærland forteller om hvordan hun arbeider som komiker. (Foto: Feelgood Sceme Film og TV A/S)
Anne-Kat. Hærland forteller om hvordan hun arbeider som komiker. (Foto: Feelgood Sceme Film og TV A/S)
Anne-Kat. Hærland forteller om hvordan hun jobber som komiker.

Vi blir med tilbake til "Direkte lykke" og "Bla bla bla", og fram til dagens faste plass på panelet i "Nytt på nytt". I tillegg forteller hun om hvordan det er å jobbe som stand up-komiker.

- Jeg angrer ikke på noe jeg har sagt, og jeg angrer ikke på at jeg har vært så åpen som jeg har vært, forteller Hærland. - Jeg tror at dere tror at jeg har vært mer åpen enn det jeg egentlig har vært, for dere vet ikke hva som er fiksjon og hva som er virkelighet. Det gjør det lettere for meg å distansere meg fra det hele. På den måten beskytter jeg meg selv.

Om serien
Humor er en sentral del av vår populærkultur og "god" og "dårlig" humor er stadig gjenstand for oppmerksomhet i media. Norske komikere uttaler seg sjelden om faget sitt – noen gjør det aldri.

I serien "Norsk humor" har journalist Joachim Førsund intervjuet ni norske komikere og fått dem til å fortelle om jobben sin. Praten er løs og uformell og foregår gjerne hjemme på kjøkkenet til komikerne, eller i hagen. De deler sine tanker om humor og gir oss et morsomt tilbakeblikk på forskjellige perioder i karrieren sin. Hvordan ble en spesiell sketsj til og hvorfor skapte for eksempel ett spesielt innslag slik debatt?

I serien møter vi Bård Tufte Johansen og Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.

Innkjøpt dokumentarserie
Produsert av: Feelgood Scene Film og TV A/S
Produsent: Thomas Giertsen
Intervjuer: Joachim Førsund
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no