Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. november 2011 kl 19.45 Underveis

En reise til hellige steder


Vaqar Ahmad og Marriam Sethi fra Vålerenga etterlot ungene hos bestemor og bestefar, og dro på pilegrimsreise sammen med millioner av muslimer. I denne utgaven av "Underveis" får du være med på turen.

Drømmen har de hatt lenge. Pilegrimsferden til Mekka og feiringa av Hajj er en plikt og en trossøyle i Islam. Men fotballtreneren og hans kone har likevel noen bange anelser.

Mekka
Mange millioner muslimer drar hvert år til Kaba i Mekka, og en del av Hajj-feiringen består i å vandre rundt dette hellige bygget. NRKs fjernsynsteam har, som ett av svært få, fått lov til å dokumentere den spesielle pilegrimsmarkeringen.

I løpet av programmet besøker Vaqar og Marriam alle de hellige stedene som ligger langs den oppsatte pilegrimsruten. Reisen gir store religiøse opplevelser for paret fra Vålerenga. Når bussen med det norske flagget kjører langs pilegrimsveien, føler de seg som en del av en større sammenheng.

Om serien
I NRKs nye livssynsprogram "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.


Norsk livssynsprogram i 12 deler.
Produsert av NRK.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53.
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no