Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. oktober 2004 kl 21.15 James Bond: Octopussy

James Bond for 13. gang

Jakten på juveler, slu bakmenn og en ond russisk general fører James Bond (Roger Moore) til blant annet India
Jakten på juveler, slu bakmenn og en ond russisk general fører James Bond (Roger Moore) til blant annet India
Agent 007, James Bond, er av den slitesterke sorten, og denne gangen får han den vanlige telefonen om å besøke "mor" når en annen agent dropper et falsk Fauberge juvelegg i den britiske ambassaden i Berlin. Agenten blir senere drept i et omreisende sirkus. James Bond aner ugler i mosen da en av sirkusets ledere, Kamal, overbyr Bond på det ekte egget på Sotheby’s

James Bond (Roger Moore) følger etter Kamal (Louis Jourdan) til India, hvor superspionen står i mot flere utspekulerte angrep og møter antiheltinnen Octopussy (Maud Adams), en internasjonal smugler som bruker sirkuset som skalkeskjul for sine illegale operasjoner.

Det tar ikke Bond lang tid for å finne ut at Orlov (Steven Berkoff), en flerstjerners russisk general, planlegger å bruke det falske Fauberge-egget til å skaffe penger for å sprenge en radioaktiv bombe over Europa. Slik skal han knuse NATO. Som alltid er det opp til James Bond å redde verden, vinne kvinnen og utføre halsbrekkende operasjoner i prosessen.

Om filmen
"Ocotpussy" er en av de mest underholdende av James Bond-filmene med Roger Moore i hovedrollen. Bond-filmene er alltid en verdensturné i miniatyr, men denne har mer finesse i jet-set handlingen enn både foregående og senere filmer. Vi møter en fargerik gjeng med skurker, blant andre den åleglatte Kamal Kahn og Steven Berkoffs forfengelige russiske general. Minneverdige scener inkluderer en farlig kjøretur gjennom en indisk markedsplass og en safari hvor Bond er jegernes mål.

Men scenen som blir hvilende på netthinnen, er synet av James Bond, på vei ned et ornamentprydet rekkverk under sterk maskingeværild, bare så vidt klarer å komme seg unna det dekorative teppet på gulvet før hans edlere deler blir pulverisert.

Tørrvittig og med sitt sedvanlige skjeve smil fullfører Roger Moore sin sjette, og nestsiste, Bond-film – en av seriens mest vellykte.

Britisk spionfilm (1983)
Originaltittel: "Octopussy"
Med: Roger Moore, Maud Adams, Louis Jourdan, Kristina Wayborn, Kabir Beda, Steven Berkoff
Regi: John Glen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78