Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. juli 2008 kl 19.30 Kollektivet i Köping

Full score for Linda?

Kollektivet i Köping: Vi tar farvel med (f.v.) Mats, Micke, Tobbe og Linda i Köping i Sverige. (Foto: Sto-Cph)
Kollektivet i Köping: Vi tar farvel med (f.v.) Mats, Micke, Tobbe og Linda i Köping i Sverige. (Foto: Sto-Cph)
Mats forsøker å gå ned i vekt fordi han har et problem med å komme inn i bilen på øvelseskjøringene. Eller slanker han seg fordi han er forelsket i Linda? Se siste episode av Kollektivet i Köping.


I den svenske byen Köping fortsetter Mats, Linda, Tobbe og Micke med sine sysler. De bor på et kollektiv for funksjonshemmede.

Den store friidrettsdagen
I siste del av serien "Kollektivet i Köping" deltar vennene Linda, Tobbe, Mats og Micke på den store friidrettsdagen. Det står kulekast, løping, lengdehopp m.m. på programmet. Linda deltar i en straffesparkkonkurranse, og hun får full score. Også i kjærligheten?

Om serien
Den svenske dokumentarserien om Köping-kollektivet vant prisen både som "Årets program" og "Årets dokumentärprogram" i den svenske TV-galan 2007. Vi følger de funksjonshemmede og ikke lenger helt unge Linda, Mats, Tobbe og Micke. Serien er skrevet av Lars Filip Hamar – forfatter, journalist og programleder i fjernsyn – som selv er født i Köping for 33 år siden.

Det hører med til historien at funksjonshemmede Linda er Lars Filips storesøster, og at hennes bror også har hatt en finger med i produksjonen av serien. Foruten prisene som i fjor ble serien til del, ble den også hyllet av kritikere og andre.

En ny sesong av serien er allerede ferdig innspilt (sendt på TV4 i februar-mars, 2008).

Svensk dokumentarserie i seks deler (2007)
Originaltittel: Köping
Produsert av: Sto-Cph
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no