Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 17. mai 2010 kl 22.30 Dagens dokumentar: I Amazonas med Bruce Parry

Eventyrlig og eksotisk


I serien fra Amazonas følger vi Bruce Parry på hans fantastiske reise nedover en av verdens største elver.

Det blir 6000 kilometer til fots, i luften og på vannet. Det blir møter med urinnvånerne, koka-farmere, tømmerhuggere og illegale gruvearbeidere.

Bruce Parry har vært ute en vinternatt før. Da han var 23 år gammel, hadde han allerede trent soldater i den britiske marinen og utdannet seg til kommandosoldat. Men han fikk snart smaken på oppdagelsesreiser. Han ledet vitenskapelige ekspedisjoner, og siden gikk han inn i filmbransjen.

Første episode
Ekspedisjonen i Amazonas begynner fredelig og hyggelig høyt oppe i Andesfjellene i Peru. Bruce besøker Ashaninka-stammen hvor han er med å gjete lama, fiske ørret og samle ved. Han bor også sammen med bøndene og får så vite hvordan det har seg at de dyrker koka. -Det er en dødsfarlig avling, men de har ikke noe annet; skogen brennes og elvene er blitt forurenset, forteller Bruce Parry.

De lokale stammefolkene fanges opp i kryssilden mellom soldater, kokafarmere og tømmerhuggere. Det som virket som en fredelig plett på jorden, er nok et farlig sted å oppholde seg.


Britisk dokumentarserie i seks episoder (2008)
Produksjon: BBC
Orginaltittel: Amazon (Bruce Parry)
Pressekontakt: Sidsel Mundal
414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice