Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. juli 2003 kl 22.15 Hotellet

Uro på kjøkkenet

Når Næringstilsynets mann, Birger Hansen (Claus Strandgaard) dukker opp i kjøkkenet blir det stor oppstandelse (Foto: Ole Kragh-Jacobsen/DRTV2)
Når Næringstilsynets mann, Birger Hansen (Claus Strandgaard) dukker opp i kjøkkenet blir det stor oppstandelse (Foto: Ole Kragh-Jacobsen/DRTV2)
Adam og Maria Faber har søkt jobb hos Scandinavian World Cruise. Kjøkkensjefen Lasse blir sjalu når Claes, Anettes eksmann, dukker opp i kjøkkenet for å snakke med Anette, og saken blir ikke bedre når Næringstilsynet kommer uanmeldt for å sjekke kjøkkenet.

Resepsjonisten Louise blir invitert på kasino av en hotellgjest, og til Nikolajs store irritasjon fortsetter den selvsikre Estelle å møte sine kunder i baren. Men en dag går det galt; Estelle blir overfalt av en kunde.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotel Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eiere, Alice og Erik Faber (Erik begår selvmord i første episode), deres tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria (gift med Adam Faber) og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotel Faber, som har vært i familiens eie i generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Erik Faber: Peter Schrøder
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Estelle: Rebekka Owe
Ellers medvirker: Bjarne Henriksen, Baard Owe, Sarah Boberg, Søren Byder, Lene Maria Christensen, Jamile Massalkhi Rudolf og Claus Bue

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Frøydis Haug, tlf: 23 04 99 18