Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. juli 2002 kl 20.10 Absolutt norsk

Rockabilly og allsang

Foto: Marit Hommedal, Scanpix
Foto: Marit Hommedal, Scanpix
Det går vilt for seg i sjette utgave av ”Absolutt norsk” med Rune Larsen. Programmet byr på rockabilly, bluegrass, mannskor og splitter ny pop fra en av Norges beste nye artister – Vincens.

Toini & The Tomcats er Norges ledende rockabilly-band. Litt av hemmeligheten er det at de skriver alt materialet selv, men det er selvsagt ingen hemsko at de fire medlemmene også er fenomenale og troverdige utøvere. To av dem, vokalist Toini Knudtsen og gitarist Martin Caspersen, stiller også opp i Noteknekk.

Visesanger
Kari Svendsen er kjent for sitt smittende humør og sine ferdigheter på banjo. Men hun er også er en meget seriøs visesanger, og i ”Absolutt norsk” får hun vist nettopp det – i tillegg til at hun slår seg løs med sine sedvanlige ablegøyer. I Noteknekk får hun støtte fra den unge vokalisten Linda Ekeland.

Vincens
Popartisten Vincens har imponert voldsomt med sitt første album. Han fortsetter med å imponere i ”Absolutt norsk”, og fremfører en av sine kjente sanger med svært sparsomt akkompagnement.

Small–Medium–Extralarge har et av sine morsomste numre i dette programmet. I kjølvannet av suksessen til Berlevåg Mannskor, har korets hjemmeværende koner funnet det nødvendig å synge ut på egenhånd – under navnet Berlevåg Gressenkekor.

Om serien
NRK følger opp fjorårets sommersuksess ”Absolutt norsk” med en ny serie på åtte programmer. Programleder er selvsagt Rune Larsen, og som i fjor har han med seg Jan Eggum som musikalsk følgesvenn og Atle Halstensen som kapellmester.

Nye faste innslag
Nardus er en vokalgruppe bestående av seks jenter i alderen 16 til 19 år. Disse usedvanlig talentfulle jentene kommer til å fremføre noen av sine egne sanger i serien, i tillegg til å hjelpe alle gjestene med flotte korarrangementer laget i samarbeid med Atle Halstensen.

Small–Medium–Extralarge er årets humorister. De tre kvinnene fra Sunnmøre har gjort furore på Vestlandet med sin kabaret, og mange av de beste numrene derfra vil nå bli vist i ”Absolutt norsk.”

Konkurranse
I år som i fjor er det plass til musikkonkurransen som er bygget over ”Noteknekk”-prinsippet. Denne varianten er kortere enn den opprinnelige ”Noteknekk”-utgaven, og i ”Absolutt norsk” vil det kun dreie seg om norsk musikk. Det blir en poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozart-kuler.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697


LENKER
  • Hjemmeside