Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 25. september 2004 kl 18.45 Avisliv

Svensk avisliv

Svensk avisliv – vi følger Dala-Demokratens redaksjon på jobb i ukene framover. (Foto: SVT)
Svensk avisliv – vi følger Dala-Demokratens redaksjon på jobb i ukene framover. (Foto: SVT)
Fram til advent kan NRK2s seere følge livet i en svensk avisredaksjon. I kveld kommer det første gløttet inn i redaksjonen til Dala-Demokraten, og underveis i serien blir vi kjent med de 12 journalistene som jobber der.

"Avisliv" sendes i 12 deler og følger livet i redaksjonen til den svenske avisen Dala-Demokraten i Falun. I løpet av høsten lærer vi menneskene i redaksjonen å kjenne, og vi får høre hvordan de oppfatter seg selv.

Redaksjonsmøte
Hvordan ter arbeidsdagen seg i en avisredaksjon?

Hos Dala-Demokraten starter dagen med et redaksjonsmøte. Saker som skal dekkes, er svenskekongens besök i Falun, to naboer som har ulik oppfatning om ulvens være eller ikke være og en strid om en hekk.

Forberedelser og møter
Susanne har forberedt seg grundig til kongebesøket. Kongen har nemlig latt Silvia være igjen hjemme, og her ser Susanne en mulig vinkling på kongereportasjen.

For den snart 70 år gamle Gunnel Nilsson innebærer ulvens tilstedeværelse i Falun-skogene en bedre livskvalitet, men for Bror-Erik Hindén som er jeger og bor i samme by, er ulven en trussel. Journalist Kristina Vahlberg bringer sammen de to opponentene rundt kjøkkenbordet.

Med Mikael Moilanens oppdrag denne dagen kommer vi helt ned på grunnplanet i all lokal-journalistikk: Det står strid om en hekk som er vedtatt fjernet i byen – så kanskje er dette ikke noen liten sak? Moilanen sender i vei fotograf Ida Bergsten for å ta et bilde av den omstridte hekken. Men selv setter Moilanen seg på sin motorsykkel og kjører ut i et privat ærend.

Inn i redaksjonen sveiper også avisens ansikt utad, nemlig sjefsredaktør Göran Greider. Han har en byste av Hjalmar Branting (sosialdemokratisk avisredaktør, statsminister og vinner av Nobels fredspris 1921) stående på kontoret.


Svensk serie i 12 deler (2003)
Originaltittel: Tidningsliv x 12
Produsert av: SVT
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

LENKER
  • Les mer