Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 13. desember 2001 kl 20.55 Hva er det med Danny?

Danny , en mer enn livlig gutt

ADHD-rammede Danny Russel (Eric Byrne) er en mer enn livlig gutt. (Foto: Target)
ADHD-rammede Danny Russel (Eric Byrne) er en mer enn livlig gutt. (Foto: Target)
Overlæreren utviste Danny fra skolen. Familielegen fant ingen medisinske årsaker til hans oppførsel, og psykiateren mer enn antydet at foreldrene var årsaken til sønnens vanskeligheter. Nå er familien Russel begynt å gå i oppløsning.

Ingen vet hva som feiler gutten, til tross for at ADHD-rammede Danny Russel slo ut i full ”blomst” i første episode av serien. Nå står ekteskapet mellom herr og fru Russel med ett på spill, på grunn av skolens og fagfolkenes mistenkeliggjøring av dem og sønnen.

Ignorant omverden
Men moren forstår at det er en hake ved omverdenens innstilling. Samtidig som søkelyset settes på foreldrene til Danny, ignorerer man at storesøster Lucy er oppdradd til å bli en dannet, snill og høyst normal pike.

I forrige episode strøk faren på dør da sønnen, antakelig ved et uhell, tok livet av Lucys kjeledyr. Nå sitter moren alene tilbake, med to barn – der det ene er helt utstyrlig.

Riktig medisin – hva så?
Vi følger morens kamp mot fagfolkene. Intuitivt vet fru Russel at Danny er syk, men at ingen har tatt seg bryet med å stille riktig diagnose. Derfor oppsøker hun en barnelege, som iallfall viser seg å kunne hjelpe Danny med riktig medisin – Ritalin.

Mer om serien
Serien om hyperaktive Danny sendes i tre deler, og er skrevet av Tony Marchant som selv har et utviklingshemmet barn. Hovedpersonen i ”Hva er det med Danny?” blir spilt av 12 år gamle Eric Byrne. Danny er en fremmed overfor sin søster og sine skolekamerater, han gjør alt det gale som setter ham selv og andre i fare. Han stikker av med familiens bil, han river ned halve kjøkkenet, han blir utvist fra skolen osv. Først skjønner ingen hva som egentlig feiler ham, og når riktig medisin og diagnose etter hvert blir gitt, opplever vi hvordan støtteapparat og familie vekselvis lykkes og mislykkes i sine bestrebelser på å tøyle Danny.

Britisk dramaserie fra Channel Four
Originaltittel: The Kid In The Corner (2:3)
Produsent: Tiger Aspect Productions
I rollene: Douglas Henshall, Clare Holman, Brooke Kinsella og Eric Byrne
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
ADHD-rammede Danny Russel (Eric Byrne) er en mer enn livlig gutt. (Foto: Target)