Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. juni 2001 kl 20.00 Du skal danse mye

Dansegalla i Tromsø

Dansebandet Scandinavia. (Foto: NRK)
Dansebandet Scandinavia. (Foto: NRK)
En "styla" bygdefest, mener Tore Skoglund om dansegallaene som arrangeres i svære idrettshaller hvor flere orkestre sørger for nonstop dansemusikk. I kveld blir det gjensyn med den trivelige programlederen som var på dansegalla i Skarphallen i 1997.

Skoglund har lang fartstid fra lørdagsdansen både som dansemusiker og festdeltaker fra tidlig 60-tall. I kveld deltar han med liv og lyst i Skarphallen i Tromsø, samtidig som han mimrer og forteller seerne om hvordan det var den gang, eller for å være mer korrekt; hvordan han husker det var en gang på 60-tallet.

Dansebandene
Skoglund hygger seg sammen med et par tusen andre festdeltakere til musikken fra et av Sverige eldste og mest populære danseorkestre, Flamingokvintetten samt Scandinavia, et av Norges mest populære danseband.

Det blir også hyggelig gjenhør og gjensyn med Hans Petter Hansen, 70-årenes store hitlisterytter. Hvem husker ikke "Jeg kommer snart igjen" og ”Paloma Blanca”, for å nevne et par av hitene hans.

Vertskapet
Innimellom prøver Skoglund å holde takten, både med musikken og minnene sine. Det blir altså et program med mye lun humor mellom all dansen.

Også denne gang henter Tore Skoglund kvalifisert hjelp fra kollega Elin Østraat. Vi har tidligere sett henne i tilsvarende program der hun mildt sagt humørfylt har rapportert og intervjuet artister og deltakere, med lattermild stemme og faglig stor sikkerhet. Østraat er kjent for å være glad i å danse.

Underholdning produsert av NRK Troms
Ved: Tore Skoglund og Elin Østraat
Bilderegi: Hans Børge Hartvigsen
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder
1. Tore Skoglund svinger seg i dansen. (Foto: NRK)
2. Dansebandet Scandinavia. (Foto: NRK)