Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. januar 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

På´n igjen med Politiagentene

Ellen MacKenzie (Anita Hegh) og Peter Church (Peter Stone), sentrale medspillere i
Ellen MacKenzie (Anita Hegh) og Peter Church (Peter Stone), sentrale medspillere i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.
En feiende flott agent ved navn Daniella Mayo gjør sin entré i spaningsavdelingen hos Melbourne-politiet, men roter det til på sitt første oppdrag. Samtidig venter operativ leder Ellen MacKenzie spent på om hun blir avdelingens nye sjef.

Detektimen byr på 22 nye episoder av den australske serien ”Politiagentene”, og blant annet får vi et mer intimt innblikk i spaningsavdelingen ved Melbourne-politiet enn tidligere. En ny medarbeider melder seg, nye konstellasjoner dannes, og en av avdelingens sentrale støtter må tre av grunnet et alvorlig helseproblem. Det siste betyr et alvorlig tilbakeslag for gruppen.

Ungdomsbande
Ukens episode handler om en gruppe tyver i tenårene. En misforståelse fører til at noen blir kidnappet, og alle involverte i saken blir satt i høyeste fare. Spaningsavdelingens operative leder Ellen MacKenzie (Anita Hegh) og agent Peter Church (Peter Phelps) inntar de sentrale plassene i episodene som kommer.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) var gruppens trygge klippe, men


Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Ellen McKenzie, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane
Wilson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Ellen MacKenzie (Anita Hegh) og Peter Church (Peter Stone), sentrale medspillere i “Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.