Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. desember 2001 kl 20.30 På vei mot jul: Fred på jord, fryd på jord ...

Fredsbudskapet

Lena Larsen leder for Islamsk råd i Norge og prest, Anne Hege Grung fra Emmaus Oslo i samtale med Rune Larsen. (Foto: Marit Hommedal)
Lena Larsen leder for Islamsk råd i Norge og prest, Anne Hege Grung fra Emmaus Oslo i samtale med Rune Larsen. (Foto: Marit Hommedal)
Det andre lyset på adventskransen tenner Rune Larsen i kveld for englenes budskap om fred på jord. Programlederen har invitert en kristen og en muslim til samtale.

Nyhetsbildet preges for tiden av terror og krig, og det kan det være vanskelig å høre englenes julebudskap. Like fullt kommer Gabriel og vennene hans tilbake, hver julaften, med den samme grensesprengende påstanden, ”fred på jorden”.

Jesu fødsel
Gjester denne søndagen er prest Anne Hege Grung fra Emmaus, Oslo og Lena Larsen, leder for Islamsk råd i Norge.

I tillegg til samtalen om kveldens tema får vi høre muslimenes versjon av historien om Jesu fødsel, og om fiendebildet mange i dag forsøker å skape mellom representantene for de to verdensreligionene, islam og kristendommen.

Musikalsk gjest er Maria Solheim som sammen med Voci Nobili skal fylle Mariakirken med vakker julesang.

Professor Gunnar Danbolt, forteller hvilken julehistorie altertavlen i Mariakirken skjuler.

Om serien
Den vakre Mariakirken i Bergen danner rammen rundt Rune Larsens adventsserie ”På vei mot jul”.

- Vi har to enkle formål med programmene. Det ene er å skape en hyggelig førjulsstemning, og det andre er å se nærmere på en del ord og begreper vi møter nå i adventstiden. I de fire programmene tar vi for oss ”englene”, ”fred på jord”, ”kjærligheten” og ”gleden”, sier programlederen.

Professor i kunsthistorie, Gunnar Danbolt, er fast samtalepartner. I tillegg inviterer Rune Larsen en ny gjest hver uke.

Sang og musikk er en selvsagt del av adventsserien, med det prisbelønte jentekoret Voci Nobili, Høgskolen i Bergen, som fast musikalsk følge. En musikalsk gjest dukker også opp i hvert program.


Egenproduksjon fra NRK Hordaland
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Produksjonsleder: Wendla N. Black
Pressekontakt Anna-Marie Normann, 23 04 78 53

Bilder
1 Lena Larsen leder for Islamsk råd i Norge og prest, Anne Hege Grung fra Emmaus Oslo i samtale med Rune Larsen. (Foto: Marit Hommedal)

2 Islam og kristendom møtes i kveldens adventsprogram. Lena Larsen leder for Islamsk råd i Norge og prest, Anne Hege Grung fra Emmaus Oslo er gjester i kveldens adventsprogram. (Foto: Marit Hommedal)