Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. november 2012 kl 20.15 Solgt!

Hotell i særklasse


Å selge et herskapelig pensjonat midt i Bodø sentrum er ikke hverdagskost. Men det er bare en av utfordringene programleder Frode Søreide byr på denne uken.

Presset i boligmarkedet er langt større enn mange tror. Det får meglerne fra Oslo og Sandefjord erfare når de blir tatt med til Bodø for å tippe priser.

Spesiell arkitektur
Først ut er en leilighet som ligger idyllisk til ved Bodøsjøen og kan skilte med fabelaktig utsikt. Kontrastene blir ikke mindre når meglerne fortsetter til et lite småbruk i den vesle bygda Ljønes – som ligg om lag en time frå selve sentrum.

Store investeringer
Nordlandshovedstaden er ikke alltid kjent for å ha den mest spennende arkitekturen i Norge. Hele byen ble bombet under krigen. Arkitekturen i byen bærer derfor preg av rask og billig oppbygging. Men dette er nå i ferd med å endre seg, og i alt skal det investeres 18 milliarder i nye bygg de kommende årene.

Til å tippe pris i Bodø har Frode Søreide tatt med seg to lag med meglere fra Oslo og Sandefjord. Fra Nordvik & Partners Eiendomsmegling i Oslo deltar Thomas A. Kiligitto og Fredrick Harr. Fra Privatmegleren i Sandefjord deltar Bettina Kjemperud og Gunn Ramberg.

Om serien
Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet inn i et ukjent marked, et helt annet sted i landet. I kjent stil skal de konkurrere om å gjette pris på tre ulike boliger. Meglerne vet ikke hvor de skal og får ingen hjelpemidler. Salgsprisen er hemmelig. Hvilket lag tipper riktigst? Det står om ære eller vanære!

Egenproduksjon, NRK (2012).
Programleder: Frode Søreide.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75/414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf: 815 65 900.