Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 9. februar 2000 kl 21.00 Et øye på hver finger

Et øye på hver finger (ttv)

NRK2 onsdag 9. februar kl 21.00
Et øye på hver finger

Sol, svaberg og The Windjammers

I en liten garnisonby ved kysten skal en ny radarantenne utprøves, og tre musikalske ungdommer fra byen er utpekt som voktere. De oppdager snart kommandantens datter Maja som har jobb på hotellet hvor guttene opptrer på sin fritid. Ellers kryr byen av suspekte individer som dukker opp på steder de ikke burde være.

Radarantennen har kodenavnet \"R.A 19X\" og skal settes i prøvedrift i den lille garnisonbyen. Spesialavdelingen som skal delta i øvelsene og stå for vaktholdet, består av tre karer som på frikveldene spiller til dans på badehotellet under navnet The Windjammers (Sven-Erik Libæk, Harald Tusberg og Tim Guant).

Guttene får straks øynene opp for Maja (Trulte Heide Steen), men hun har lært av sin far kommandanten (Harald Heide Steen) å passe seg for \"fleipete fyrer i uniform\" - oppvokst som hun er i en militærleir. Dessuten er hun mer opptatt av å skaffe seg en jobb.

Og jobb får hun - på kjøkkenet i Victoria Hotel hvor direktør Anatol (Henki Kolstad), opprinnelig italiener, tar god hånd om henne. For øvrig tenker Anatol utelukkende på sine gjesters trivsel under mottoet \"et øye på hver finger\".

Et nytt liv begynner for Maja - ikke minst på grunn av guttene i uniform som hun oppdager nye sider ved. Dessuten har enkelte gjester på Victoria Hotel også \"et øye på hver finger\". En herre ved navn John Miller (Georg Løkkeberg), for eksempel, står i kontakt med en suspekt person, Bredesen (Carsten Winger), som igjen har sine kontakter med folk som stadig dukker opp på steder hvor de strengt tatt ikke har noe å gjøre. Og på svabergene tett opptil det militære området utspilles både dramatiske, spøkefulle og romantiske scener.
De militære sjefene (Tor Stokke, Tore Foss) ser hva som foregår, men likevel er det Maja som kommer til å spille den avgjørende rollen...

NRK2 onsdag kl 21.00

Billedtekst:
Trulte Heide Steen og Georg Løkkeberg som henholdsvis Maja og John Miller

Norsk komedie fra 1961
Regi: Nils-Reinhardt Christensen
I rollene: Georg Løkkeberg, Trulte Heide Steen, Harald Heide Steen, Tor Stokke m.fl.

Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36