Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. desember 2002 kl 19.55 Retro

To herrer med hatt

1.	Terje Tysland og Trond Granlund er gjester hos Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund (NRK-foto: Ole Kaland)
1. Terje Tysland og Trond Granlund er gjester hos Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund (NRK-foto: Ole Kaland)
Trond Granlund og Terje Tysland trives begge med hatt, og muligens betyr det at de finner hverandre musikalsk også. Stemningen er i hvert fall upåklagelig i studio hos Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund.

Trønderen Terje Tysland debuterte med platen ”Stakkars klovn” i 1977. Her kan man lese følgende sitat av Ole Paus: ”….det eneste demoniske menneske jeg kjenner: en mager trønder med tynt hår og onde øyne. Til overmål spiller han trekkspill!” Dessuten ble en av hans låter ”No går det på rævva” nektet spilt av statskringkastingen.

Den slags har aldri Trond Granlund opplevd. Trond er en jordnær kar, en østkant-poet og trubadur med viser om livet i skygge og sol. Han trives godt på klubben Muddy Waters i Oslo, og opptrer også med gruppa Bjelleklang. Og selv om Elvis ”has left the building”, så feires Kongen ved enhver gitt anledning.

I kveldens program synger Trond Wayne Carson Thompsons ”The letter” og Terje smeller til med eget brygg ”Heile livet”. Bob Dylan er godt representert når Trond synger ”Like a Rolling Stone”. Terje er trønder som Otto Nielsen var det, og Nilsens ”Litjvisa mi” klinger godt med Terje og trekkspill. Det blir musikk både av Chuck Berry og Rolf Løvland før alle sier seg enig i avslutningslåta ”Always Look on the Bright Side of Life”.


Egenprodusert underholdning
Programledere Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83