Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. juni 2006 kl 19.55 Svalbardopplevelser

Jon Michelet møter isbjørn

Tove Røddesnes, Arne Nævra og Jon Michelet i isen (Foto: Arne Nævra)
Tove Røddesnes, Arne Nævra og Jon Michelet i isen (Foto: Arne Nævra)
Naturfotograf og produsent Arne Nævra har med seg forfatteren og svalbardentusiasten Jon Michelet på denne reisen rundt hele øygruppen. Med er også guide og eventyrer Tove Røddesnes.

De har alle tre sine personlige mål for turen. Jon følger kulturelle og historiske spor – og håper inderlig å komme til de sentrale stedene for Andrées berømte ballongferd for over 100 år siden. Men is og dårlig vær kan sette en stopper for det.

Også fangsthistoriene fra Svalbard har fenget Jon helt siden han kom hit for å hente ut en gammel barndomsvenn etter endt fangstsesong fra legendariske Halvmåneøya for 35 år siden. Faktisk har Jon selv skutt en isbjørn her oppe på den tiden. Lite aner han at det skal bli et nytt nærmøte med isbjørn – på land på denne turen.

Sjelden fugl
Arne ønsker som dyreinteressert naturfotograf av hele sitt hjerte nye møter med isbjørn, og han håper på å komme til hekkeplassen for en kritthvit ornitologisk sjeldenhet.

Som erfaren svalbardguide vet Tove om denne hekkeplassen, og hun har mange jordbærsteder hun vil vise fram. Selv håper hun inderlig å komme til øya Hopen, som hun ikke har besøkt tidligere. Her er det også noe annet som lokker: et diplom – i Hopen nakenbadeklubb!

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt naturdokumentar
Programansvarlig: Arne Nævra, tlf: 99 25 37 38
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78