Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. november 2000 kl 20.30 Verden ler av Norge

Verden ler av Norge (ttv)


NRK1 onsdag 15. november kl 20.30
Verden ler av Norge (7:11)

Musikalske ablegøyer fra Dizzie Tunes

Det dreier seg stadig om NRKs bidrag til underholdningsfestivalen i Montreux, og i kveld har Andreas Diesen forlatt det glade 70-tall og tatt skrittet over i 80-tallet. I 1981 var Dizzie Tunes, forsterket med Grethe Kausland og Benny Borg, i støtet med \"The World Is Made of Music\".

To år senere, i 1983, sto Harald Tusberg bak en framtidsfabel, \"Happy New Century\", som ble belønnet med en Bronserose det året. Hovedpersonen Roy, i Øivind Bluncks skikkelse, befinner seg på terskelen til år 2000, og kanskje mange seere i år vil nikke gjenkjennende til både bildetelefonen og alle de andre innretningene han har hjemme...

\"Diplomatix\" hører til KLMs klassikere. Trioen Trond Kirkvaag, Knut Lystad og Lars Mjøen er blant de aller verste rosetyvene i Montreux. \"Diplomatix\" forteller, på KLMs umiskjennelige vis, hvordan man blir en fullbefaren diplomat. Alt må læres, som å komme seg ut og inn av en bil og gå ned en flytrapp. Ikke minst kan den røde løperen volde besvær for unge diplomatspirer. Programmet fikk Chaplinprisen i 1985.

NRK1 onsdag kl 20.30


Egenprodusert underholdning
Programansvarlig Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Lars Mjøen, Trond Kirkvaag og Knut Lystad lærer viktige tng på Diplomatskolen...(NRK-foto: Tore Halden)