Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. oktober 2006 kl 19.30 Ut i naturen: Magasin

Damer med gevir og gevær

Aslaug Hillen fra Hardanger venter i spenning. Ut i naturen og Kari Toft fulgte Aslaug på hennes aller første elgjakt (Foto: Nils Arne Sæbø)
Aslaug Hillen fra Hardanger venter i spenning. Ut i naturen og Kari Toft fulgte Aslaug på hennes aller første elgjakt (Foto: Nils Arne Sæbø)
Programleder Kari Toft følger Aslaug Hillen fra Hardanger på hennes aller første elgjakt.

Høstskogen er stille. Det er nesten så en ikke kan tro at det skjuler seg liv i den i det hele tatt. Fuglesangen er stilnet, og du hører først og fremst din egen puls der du sitter på post med halvåpen munn og vidåpne sanser. Så hører du at det knekker i noen kvister, og en håndfull troster letter inne i skogen. Og du tenker: Nå skjer det. Nå kommer’n!

Det er merkelig hvor fascinerende det er å sitte timevis i skogen uten å røre på deg og uten å veksle et eneste ord med jaktkameraten. Bare lytte og la blikket vandre for å fange opp den minste bevegelse. For elgjakt handler for en stor del om å vente. Vente i spenning.

Fem jenter på post
Et lokalt jaktlag dro til Trysil for å dele sin lange erfaring med fem ferske, kvinnelige elgjegere. Jeger- og fiskerforbundet i Hedmark hadde lagt kurset til et område med en stor elgstamme og gode muligheter for elgfall. Men så var det å få disse dyrene på skuddhold, da…

Dame med gevir
Jakt og høsting foregår over hele landet på denne tiden av året. Ut i naturen prøver seg også på jakt fra kajakk i sjøen utenfor Bergen. Men blir det fugl eller fisk? Og det er grunn til å stusse når du oppdager et rådyr med gevir, og det ikke er en bukk. Damen med gevir ble filmet, og vises i denne magasinsendingen.

Her kan vi også fryde oss over nye seervideoer foran den store finalen. Nå kan du være med å stemme fram årets beste seervideo på Ut i naturens internettside www.nrk.no/utinaturen

Produsert av Ut i naturen-redaksjonen, Program riks, Bergen
Programleder: Kari Toft, tlf: 91 13 88 81 kari.toft@nrk.no
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30 terje.dale@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no