Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. januar 2010 kl 20.15 Klasse 10 B

På vei oppover

Mens resten av klassen sakte men sikkert har begynt å løfte seg, sliter Ole Andreas med motivasjonen. Det til tross for at bestevenninnen Vilde har gått fra en 2er til en 6er i RLE. (Foto: Strix)
Mens resten av klassen sakte men sikkert har begynt å løfte seg, sliter Ole Andreas med motivasjonen. Det til tross for at bestevenninnen Vilde har gått fra en 2er til en 6er i RLE. (Foto: Strix)
Det har nå gått syv uker ut i det nye prosjektet og klasse 10 b har allerede løftet seg faglig. Elevene virker mer samkjørte enn på lenge og motivasjonen stiger, men ikke alle er med og drar lasset.

Til tross for at klassen sakte men sikkert har begynt å klatre oppover karakterstigen, er det fortsatt noen som verken gidder å følge med eller å jobbe. En av dem er Ole Andreas. Hans eneste ønske er å bli fortest mulig ferdig med ungdomsskolen slik at han kan vie all sin tid til mote og design. Klarer de nye lærerne å motivere Ole Andreas til å endre innstilling til skolen?

Bestevenninnen til Ole Andreas heter Vilde. I motsetning til ham, har hun hevet seg høyt karaktermessig. Derimot sliter hun med å bestemme seg for hva hun vil bli og hvilken videregående skole hun skal velge.

Om serien
Kan man heve en svak skoleklasse ved å sette inn noen av Norges dyktigste pedagoger og gi dem et ekstremt høyt mål? Klasse 10 b ved Sten-Tærud skole i Skedsmo kommune har tatt utfordringen. I løpet av vårsemesteret skal de gå ut fra grunnskolen som en av de beste klassene i landet.

Ti mandager fremover følger vi elevene i deres siste semester på grunnskolen. Målet er å gå fra å være en svak skoleklasse til å bli en av landets beste. De vanlige lærerne byttes ut med ni håndplukkede pedagoger, som sammen skal sørge for å gi elevene det grunnlaget de trenger for å fullføre videregående skole.

Det er Strix som har produsert denne serien, og som har kommet seg inn bak lukkede dører i skolen. Filmteamet tilbrakte hele vårsemesteret i klasserommet til klasse 10 b. Resultatet er blitt en dokumentarserie på ti episoder.

Både elever (og foresatte) og lærere har fått se serien før premieren. Alle har uttrykt at de opplever den som en sannferdig gjengivelse av skolehverdagen. "Klasse 10 b" er en observerende dokumentar der ingenting er iscenesatt.

Norsk dokumentarserie i ti deler
Produsert av Strix
Produsent: Malin Østli922 53 934
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice