Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. februar 2009 kl 22.25 Anne-Sophie Mutter-portrett

Karriere uten parallell

Stjernefiolinisten Anne-Sophie Mutter under en orkesterprøve sammen med André Previn (hennes mann) på dirigentpulten. (Foto: United Docs)
Stjernefiolinisten Anne-Sophie Mutter under en orkesterprøve sammen med André Previn (hennes mann) på dirigentpulten. (Foto: United Docs)
I tre tiår har stjernefiolinisten Anne-Sophie Mutter trollbundet millioner av tilhørere. Hun står som en vår tids fremste representanter for den klassiske musikken.

Anne-Sophie Mutter var 13 år da hun ble oppdaget av Karajan. Et år senere sto den berømte maestro fram med henne på en musikkfestival i Salzburg. Det var starten på en internasjonal musikerkarriere som ikke har sin make og som stadig pågår.

Den tyske regissøren Ralf Pfleger har fulgt Anne-Sophie Mutter gjennom et arbeidsår som bl.a. tok henne til Boston, Paris, Luzern, Frankfurt og Basel. Portrettet gir oss artisten og den hardt arbeidende utøveren, der mye av Mutters personlighet kommer til uttrykk.

Begge sider
Det være seg på orkesterprøver, bak scenen eller under intervjuer: Profesjonisten og hverdagsmennesket Mutter går hele veien hånd i hånd. Slik blir vi vitne til hennes temperament, engasjement og styrke, men også hennes selvransakelser og tvil.

Portrettet viser en enestående musiker som alltid bringer til torgs mye mer enn en fiolin og et stykke musikk. Anne-Sophie Mutter gir oss sitt vidd og sine artige bemerkninger. Hun viser seg som en lidenskapelig lærer og beskytter av en ny generasjon musikere, som et organisatorisk talent og en kunstens tjener.

Tysk musikkprogram (2007)
Originaltittel: Anne-Sophie Mutter
Produsert av: United Docs
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no