Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 27. september 2009 kl 23.35 Film: Angel A

Hvem redder hvem?

Rie Rasmussen i
Rie Rasmussen i "Angel A". (Foto: EuropaCorp)
Småkriminelle André er på desperat flukt fra kreditorer, men da han møter den vakre og mystiske Angel A, forandrer livet seg. Sammen tilbringer de en uforglemmelig sommernatt i et øde Paris.

André skylder penger overalt i Paris, inkludert en kriminell leder som truer med å drepe ham hvis han ikke betaler gjelden innen midnatt. André blir nektet hjelp både fra den amerikanske ambassade og fransk politi. I sin fortvilelse planlegger han å hoppe over en av broene over Seinen og dermed gjøre ende på sitt liv.

Til hans store overraskelse observerer han en høy, vakker jente som klamrer seg fast til gjerdet på den samme broen. Hun har tydeligvis de samme tankene som ham. Da hun hopper, hopper han etter. På ren impuls vil han redde hennes liv.

De karer seg opp på elvebredden igjen, og jenta forteller at hun heter Angel A. Heretter opplever André en eventyrlig sommernatt. Kort fortalt: De tar et cruise på Seinen, de betaler Andrés kreditorer, stikker innom en nattklubb og mye mer.

Angel A må være en riktig engel, sendt til jorden for å redde André fra seg selv. Sistnevnte kan selvsagt ikke unngå å bli forelsket…

Fransk spillefilm fra 2005
Originaltittel: Angel-A
Regi: Luc Besson
Med Rie Rasmussen og Jamel Debrouze
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 95701147
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900