Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. oktober 2001 kl 17.05 Prinsessen på farten

Et dokumentarisk portrett

HKH Prinsesse Märtha Louise fyller 30 år 22. september. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
HKH Prinsesse Märtha Louise fyller 30 år 22. september. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
HKH Prinsesse Märtha Louise fylte 30 år lørdag 22. september. NRK-reporter Stine Buer har fulgt prinsessen gjennom tre måneder både privat og på jobb.

- Vi har fått masse stoff med prinsessen i situasjoner som ikke folk har sett henne i før, og det har vært veldig gøy, sier Stine Buer som følger prinsesse Märtha Louise bak kulissene under tv-opptak på Kongsseteren, på hektiske representasjonsoppdrag rundt i landet og hos designeren som forbereder kjolen hun skal ha på seg på 30-årsdagen.

Stine Buer har selv filmet deler av dokumentaren. Det har hun gjort med et lite DV-kamera i bil og på fly, for å gi et bedre inntrykk av hvordan prinsesser lever.

Ballkjoler og ridning
I programmet blir vi tatt med på Slottets loft der kjoler og hverdagsantrekk hentes frem til representasjon og ball. Vi følger prinsessen videre til et ballkjolefritt ridemiljø, og til hennes eget fristed i grønne omgivelser i Sandefjord. Her slapper hun av med sin store lidenskap, ridning.

Prinsessen inviterer oss med til barndomshjemmet på Skaugum hvor hun tråkker opp sine barndomsstier. Vi får også bli med når hun reiser rundt med eventyrboken under armen for å møte barn i Tønsberg og Trondheim.

- Prinsessen har vært veldig åpen, samtidig som hun er svært profesjonell i det hun gjør, sier Buer. Märtha Louise forteller henne blant annet hvordan hun oppfatter og føler det å være i medias søkelys hele tiden.

Privatliv
Samtidig får vi ta del i hva en prinsesse gjør når hun er på ”jobb” på Slottet, og private historier om hvordan det var å spille ”Genispillet” med bestefar kong Olav, og om det var hun eller broren, kronprins Haakon, som var mest pysete som barn.

Alt dette får vi vite mer om i det eksklusive møtet med prinsesse Märtha Louise som i kveld runder 30 år. Hvordan ser hun egentlig på det å fylle 30? Er det en barriere?

Blant annet uttaler prinsessen: - Jeg tror det er veldig farlig akkurat den utviklingen vi er inne i nå, at alt som er ungt er vakkert. ..Tenårene er liksom den mest fantastiske tiden. Og så går man glipp av resten av livet og glemmer litt å glede seg over hvor man er akkurat nå. Jeg har ikke lyst til å være atten igjen. Jeg syntes jeg har det veldig bra som jeg har det nå, jeg!

NRK Barn og Ungdom
Dokumentar-portrett
Reporter og journalist: Stine Buer, 23 04 54 27
Regi: Marius Hoel
Prosjektleder: Kalle Fürst
Pressekontakt: SAbine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
1. HKH Prinsesse Märtha Louise fyller 30 år 22. september. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. HKH Prinsesse Märtha Louise og reporter Stine Buer hos prinsessens kjoledesigner. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Hoffreporter Stine Buer. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
4. Stine Buer har fulgt prinsessen tett i 3 måneder, og blant annet filmet med et DV-kamera. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
5 og 6. Hoffreporter Stine Buer og HKH Prinsesse Märtha Louise. (Foto: Stian Andersen)