Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. mai 2003 kl 18.30 Reser

Skaff deg mer lommepenger

Ungdommer fra Natur og Ungdom velger ut klær fra Fretex til en moteoppvisning for
Ungdommer fra Natur og Ungdom velger ut klær fra Fretex til en moteoppvisning for "Resers" seere. (Foto: Magnus Torkildsen)
Lommepengene strekker sjelden til. I kveldens ”Reser” får du gode tips om hvordan du kan skaffe deg mer penger, og hvordan du kan få dem til å vare litt lenger. Et godt tips er å kjøpe brukte klær.

Det lønner seg å være kreativ når målet er mer lommepenger. I kveldens ”Reser” konkurrerer ett lag fra Sagene skole i Oslo og ett fra Rotnes skole i Nittedal om hvem som klarer å skaffe mest penger. Vi følger dem mens de gjør alt fra barnepass og gårdsarbeid til å lage en salgsbod hvor de selger ting de selv har laget.

Motevisning
Innkjøp av klær gjør ofte et kraftig innhugg i lommepengene, og ”Reser” gir tips om hvordan du kan handle brukte og billige klær. Natur og Ungdom stiller opp som modeller og gjennomfører en proff motevisning med klær fra Fretex.

Streik i hjemmet
Stian gir deg også gode, og mindre gode, råd om hvordan du kan forhandle med foreldrene dine om en lønnsøkning. Han understreker at timing er viktig. Hvis foreldrene dine er midt i en krangel, kan det lønne seg å vente litt. Og du kan jo alltids prøve en liten streik. Eller hva med litt uskyldig utpressing?

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert magasinsending
Programleder: Stian Barsnes Simonsen
Prosjektleder: Trude Rørtveit
Pressekontakt: Sabine Skarstad, 23 04 99 18/90 18 36 10