Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. juni 2010 kl 19.45 Grønn glede

Jordbær i oppvaskhansker


I kveldens program brukes alt fra handlenett til oppvaskhansker når programleder Mette Stensholt Schau og gartner Tom går løs på kjøkkenhagen.

– Man kan plante i alt, her er det bare å slippe fantasien løs, forteller Mette som bruker oppvaskhansker til å plante jordbær i. Mange jordbær blir det ikke, men smaken er det ingenting å si på.

-En kjøkkenhage er kanskje noe av det morsomste man kan ha. Jeg er veldig glad i min egen, så det vil jeg anbefale alle. Det er en del av hagen som kan bli så krevende eller enkel som du selv vil, sier programleder Mette Stensholt Schau.

Kjøkken
Hun engasjerer også snekker Ola til å lage et åpent kjøkken mellom de to små bygningene som står på kolonihageparsellen. En vegg, et gjennomsiktig tak og en kjøkkenbenk er alt som skal til for å få et lyst og trivelig kjøkken.

Inspirasjon fra Molde
Å ha en hage er godt for kropp og sjel, mener Mette. Sammen med gartner Tom og snekker Ola har hun nå ni uker på seg til å gjøre en sliten kolonihagetomt til en liten oase. Inspirasjon har de denne uken hentet fra et ektepar i Molde.

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau er tilbake for å spre grønn glede gjennom hele sommeren sammen med gartner Tom Egeberg Hvål. Denne gangen flytter de inn i en kolonihage.
Drømmen om den lille hagen har vært sterk hos dem lenge, og nå skal den endelig gå i oppfyllelse. Dette blir den niende sommeren på rad Mette Stensholt Schau og Tom Egeberg Hvål skal gi inspirasjon og glede til grønne hender.
I årets sesong er det hage i det lille formatet som er hovedtemaet. Men det blir likevel rom for både uteplass, kjøkkenhage og utekjøkken.

- Alt vi gjør i det lille formatet kan forstørres eller forminskes - hvis det bare er en balkong du har til rådighet. Vi skal ha både jordbær i oppvaskhansker og poteter i kasse, forteller Mette.

NRK produksjon (2010)
Programleder: Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumssevice, tlf 815 65 900