Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. januar 2010 kl 20.45 Glimt av Norge: Sherpafolket i Sogn

Ny serie med glimt fra Norge

Sherpa frakter stein på turfjellet Fanaråken. (Foto: Cosmin Cosma, NRK)
Sherpa frakter stein på turfjellet Fanaråken. (Foto: Cosmin Cosma, NRK)
I kveld starter "Glimt av Norge", en egenprodusert serie som tar oss med rundt i vårt langstrakte land. Her kommer en kort introduksjon av hvert program som forteller om hvilke steder i landet vi skal besøke, og hvem vi møter.

7. januar: Sherpafolket i Sogn
Hver sommer kommer en gruppe menn fra fjellfolket Sherpa i Himalaya til Norge for å restaurere eldgamle bygninger og stier. De er sterke, utholdende og bygger hus og veier med bare hendene i ville Vestlandsfjell. I tre måneder bor sherpaene i fjellet og langs fjorden. Vi har fulgt den eldste, som bygger sti høyt oppe på turfjellet Fanaråken, og den yngste, som arbeider langt inne i Sognefjorden.

21. januar: Trollstigvegen
Trollstigvegen er et av de mest besøkte turistmålene i Norge. I dette programmet får vi se hvordan det er blitt etter at vegen er vinterstengt. Fjellovergangen på Rv63 mellom Åndalsnes og Valldal blir besøkt av nesten en million turister hver sommar. Ferden starter ved Trollveggen i Romsdal. Framkomstmiddelet er en 1966–modell Volvo Duett. På vegen opp møter vi mennesker som alle har et forhold til denne vegen.

28. januar: Martin og Janne
Kjærlighet er drivkraften når Martin Klaesson må kjempe seg tilbake til livet etter å ha blitt lammet av nervesykdommen Guillain-Barré. På kort tid går Martin fra å være en frisk ung mann til å bli fullstendig lam. Mens forloveden og datteren sitter trofast ved sykesengen, bestemmer Martin seg for at han skal greie å gå i sitt eget bryllup. Dessuten drømmer han om igjen å klatre til topps i klatreveggen i Olden Sogn og Fjordane

4. februar: Den store hummerfesten
Noen uker på høsten står det meste på hodet på Sandøya i Tvedestrand – da handler det bare om hummerfiske. Begivenheten betyr både konkurranse og samhold i et av de mest levende øy-samfunnene på Sørlandet. Vi følger entusiasten Steinar Lund og andre engasjerte under jakten på havets kardinal frem mot den store hummerfesten.

11. februar: Aldri sur…..
Vi følger en familie på tur på en av Jotunheimens storslåtte ruter – som samtidig er den verste for alle med et snev av høydeskrekk: Bukkelægret.

Egenproduksjon fra NRK Hordaland
Prosjektleder: Oddbjørn Rosnes
Kontaktperson for presse: Magnhild Stiegler, tlf 918 02 782
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no