Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. november 2002 kl 19.40 Brigaden

Ny brannmester og ny dykkeleder

Per Hansmark (Hallvard Holmen) blir utnevnt til ny dykkeleder i kveldens episode av
Per Hansmark (Hallvard Holmen) blir utnevnt til ny dykkeleder i kveldens episode av "Brigaden". (Foto: Erik Poppe)
Det er store forandringer i vente for Brigade B-01. Brigadesjef Tønder har innsett at det ikke lar seg gjøre å løse opp laget, men han legger likevel planer for å få ting slik som han vil.

Trond har tatt på seg å lede laget videre i Torsteins ånd. Med det skapes det et tomrom, og laget trenger en ny dykkeleder. Bernt er etter manges syn, deriblant Tronds, den naturlige etterfølgeren. Men Olav Tønder har andre planer. Han vil ha inn en helt ny mann som kan se på gruppen med nye øyne. Derfor faller valget på Per Hansmark, en likandes, men egenrådig kar fra et annet lag. Tronds protester faller for døve ører, og Bernt finner det vanskelig å godta at han ble forbigått. Per er bestemt på å lede laget på sin måte, og vil ikke ha noen innblanding. Dette borger for konflikter innad.

Kjærlighetstrøbbel
Connie får en gladmelding i kveldens episode – hun har nemlig fått et stort stipend til å starte opp sin egen bedrift! Hun ringer opprømt Trond, men blir bryskt avvist på telefonen fordi han er for opptatt. Han lover å ringe om kvelden, men nok en gang kommer jobben i veien og han glemmer hele greia.

Om serien
Brannfolkene i Brigade B-01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad), som nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben. Likevel kjenner han seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange), som føler at hun kommer i annen rekke og tenker på å forlate ham.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Berit Nesheim, Christian Brym og Tor Tørstad
Prosjektleder: folke.gravklev@nrk.no, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen og Marianne Mørk Larsen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364