Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. september 2007 kl 20.05 Kvitt eller dobbelt

Kunnskap satt på prøve

Kvitt eller dobbelt er i gang med ny sesong. Fv Nadia Hasnaoui, Odd Andreas Hermansen, Philip Schou-Nilsen Obuschowitz, Silje-Emile Soltvedt Rygg og Christian Strand. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kvitt eller dobbelt er i gang med ny sesong. Fv Nadia Hasnaoui, Odd Andreas Hermansen, Philip Schou-Nilsen Obuschowitz, Silje-Emile Soltvedt Rygg og Christian Strand. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det folkekjære programmet "Kvitt eller dobbelt" ble en stor suksess da det ble relansert i fjor for barn. I kveld starter en ny runde, og i ti programmer møter vi unge mennesker under 18 år som er lidenskapelig opptatt av noe eller noen. Hovedpremien er på 48.000 kroner.

"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

I fjor ble "Kvitt eller dobbelt" igjen en seersuksess, denne gangen med Nadia Hasnaoui som er programleder i studio. På "bakrommet" har hun god hjelp fra Christian Strand. Mens Nadia spør ut kandidatene, følger Christian familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

Spesialkunnskaper
I hvert program møter vi tre unge mennesker med spesialkunnskap om et bestemt tema. De spenner vidt, fra Elvis og Tut Ankh Amon til Rally VM og norske kommuner, for å nevne noe. Til sammen var det 1400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Hver kandidat starter på 1500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48.000 kroner. I tillegg til en fagdommer for hvert tema er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Første program
I det første programmet møter vi Philp Schou-Nilsen Obuschowitz, Silje-Emile Soltvedt Rygg og Odd Andreas Hermansen.

Philip Schou-Nilsen Obuschowitz (14 år) skal opp i sitt store idol, Elvis Presley. Oslogutten var lenge fan av Johnny Cash, men etter at hans onkel Trond mente han burde konsentrere seg mer om Elvis, har Philip vært frelst på kongen av rock ´n roll. Naturlig nok er han medlem av fanklubben The flaming star, og på rommet hans finner man alt fra plakater, smykker og DVDer av Elvis.

Silje-Emile Soltvedt Rygg (13 år) fra Steinkjær ble fascinert av Anne Frank da hun skulle skrive en oppgave som skulle omhandle 2. verdenskrig. Silje-Emilie valgte seg Anne Frank fordi det var et bra bilde på jødenes skjebne i krigstiden. Hun ble fascinert av den livsglade jenta med den tragiske skjebnen. I oktober 2006 reiste familien til Amsterdam og til Anne Franks museum, stedet der Anne Franks familie gikk i dekning med fire andre jøder. Dette gjorde sterkt inntrykk og bidro til en ytterligere interesse for temaet.

Odd Andreas Hermansen (16 år) fra Storslett skal opp i Hurtigruten. Selv om odelsgutten ikke bor ved sjøen, har han alltid vært glad i båter. Det var da han som 9-åring bladde i en bok med bilder av Hurtigruten at interessen for disse båtene ble vekket. Odd Andreas er ferdig med ungdomsskolen og begynner denne høsten på skoleskipet Gann som ligger utenfor Stavanger. Der håper han å kunne begynne på sin maritime utdanning, Rogaland videregående sjøaspirantskole. Målet er helt klart, det er å bli styrmann, og så kaptein på Hurtigruten.


Egenprodusert underholdning (2007)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Karoline Berg , 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.noLENKER
  • Les mer