Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 15. mars 2007 kl 21.25 Niern: Den grønne mil

En politimanns mareritt

Fangevokteren Paul (Tom Hanks) får etter hvert et nært forhold til den dødsdømte kjempen John Coffey (Michael Clarke Duncan)
Fangevokteren Paul (Tom Hanks) får etter hvert et nært forhold til den dødsdømte kjempen John Coffey (Michael Clarke Duncan)
I 60 år har Paul Edgecomb slitt med søvnløshet og dårlig samvittighet. En hendelse fra hans tid som fangevokter på 30-tallet har festet seg i sinnet for alltid. Paul var på avdelingen for dødsdømte i beryktede Cold Mountain i depresjonstiden. Her ventet fangene på sin siste vandring, "den grønne mil", over det grønne linoleumsgulvet mot den elektriske stol.

Paul og hans kolleger hadde sett det meste, men var ikke forberedt på John Coffey. En dag ruver giganten i døråpningen, dømt for å ha drept to ni år gamle søstre. Personligheten hans bryter tvert med utseendet. Bak musklene befinner det seg en enkel, mørkredd mann med et godt hjerte.

Snart kommer det for en dag at Coffey har unike evner. Paul er den første som får nyte godt av dem. Den sindige fangevokteren utvikler et vennskap med den milde kjempen, og lar kollegene få del i hemmeligheten om ham.

Paul begynner for alvor å lure på om Coffey kan være uskyldig. Men tiden er knapp. Coffey skal snart gå "den grønne mil". Der er unike evner til ingen nytte…

Oscar-nominasjoner
Filmen oppnådde stor popularitet hos publikum, og fikk til slutt fire Oscar-nominasjoner, inkludert for beste film og Michael Clarke Duncan for beste birolle som John Coffey. Han var for øvrig helt fersk som filmskuespiller da filmen hadde premiere.

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: "The Green Mile"
Regi: Frank Darabont
I rollene: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse, Bonnie Hunt, James Cromwell, Michael Jeter, Graham Greene
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83