Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. oktober 2004 kl 22.55 Løvebakken

Latterlige løfter, parodisk politikk

Debattleder Øystein Bache omkranset av et knippe engasjerte og kreative politikere. Men er det å være løsningsorientert en løsning? (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Debattleder Øystein Bache omkranset av et knippe engasjerte og kreative politikere. Men er det å være løsningsorientert en løsning? (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Valgflesket kan aldri bli fett nok for partiene i Løvebakken. De lover så det holder, men holder de det de lover? Og er det i tilfellet bra?

Flere debatter har vært avholdt uten at man er kommet nærmere en løsning på noen av de fundamentale utfordringene landet står overfor. Det har ikke manglet på innspill og utfall fra Løvebakkens engasjerte politikere, men verken forslaget om tovet ull som bekledning av det nye operabygget eller etablering av røykerom på Dovre har fått gjennomslag. Hva blir det neste?

Om serien
Løvebakken er en del av NRKs nye lørdagssatsing. Programmet gir seerne et helt nytt underholdningstilbud – noe å slappe av med og le godt av etter at ungene er i seng.

Programleder Øystein Bache har følgende kommentar: - Dette blir mer moro enn mange fortjener. Vi snakker tross alt om NRKs minst oppdaterte politiske magasin, bemannet med Norges mest engasjerte humorister. Jeg er overbevist om at våre rikspolitikere har mye å lære av våre deltageres improvisasjonskunst, for dette kan fort bli verre enn virkeligheten, og den er som kjent ganske ille.

Foruten programleder Øystein Bache er det et fast panel på fem personer som utgjør stammen i Løvebakken. Det er teatersport-mesteren Jan-Paul Brekke, komikeren Pernille Sørensen, skuespiller Jon Skolmen og NRKs egne Kari Slaatsveen og Espen Beranek Holm. I tillegg inviteres det en gjest hver uke.


Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdningsavdelingen (2004)
Programleder: Øystein Bache
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,