Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. mars 2005 kl 20.35 Pilot Globe Guides: Mars og april

Fra Lappland til Filippinene

Pilot Globe Guides besøker Lappland. (Foto: Pilot Film & TV Productions)
Pilot Globe Guides besøker Lappland. (Foto: Pilot Film & TV Productions)
Aktivitetskalenderen er fylt opp for Ian, Holly, Megan og de andre følgesvennene i Pilot Globe Guides i mars og april.

På Nordkalotten feires snart at vinteren er over. Blant annet tar Holly Morris oss med til vinterfestivaler i polare områder på Nordkalotten, nærmere bestemt til Lappland, Canada og Russland. Lappland eller Sàpmi er hjem for 60 000 samer. Holly tar sjansen og deltar i verdensmesterskapet i kappløp med reinsdyr. Greier hun å gjennomføre uten å falle av sleden?

Ian Wright vil delta i Festival of the North i Murmansk, der utfordringene er mange. Han velger seg svømmekonkurransen, som i dette tilfelle foregår i en isvannskilde gravd fram fra snøen.

Jeg velger meg april
Den kristne kalenderens mest egenartede festivaler er i påsken. Tidspunktet for høytiden varierer noe fra land til land, men faller som regel i april måned. Vi besøker blant annet en festival i Filippinene, der deltakerne er med på en virkelig korsfestelse. En mann nagles faktisk til korset.

Mer om serien
Pilot Globe Guides byr på de samme ledsagerne som i tidligere serier fra Pilot Film & TV Productions, og som før er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot-reporterne tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Britisk dokumentarserie (2002)
Originaltittel: Pilot Globe Guides
Produsert av: Pilot Film & TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57LENKER
  • For mer informasjon