Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. august 1999 kl 21.10 Folkemøte i Bergen

Folkemøte i Bergen


NRK1 onsdag 18. august kl 21.10
Folkemøte i Bergen

På kafé med Svabø og politikerne

I kveld starter de store partilederdebattene på NRK1, og det første folkemøtet går av stabelen i Bergen på kafé, med Terje Svabø som debattleder.
Som en del av dekningen av kommune- og fylkestingsvalget arrangerer NRK som vanlig direktesendt partidebatt med publikum til stede. Partiene er ved årets valg relativt enig om hva som er viktig å satse på, og det dreier seg i hovedsak om skole, integrering og fraflytting. Disse temaene får derfor førsteprioritet under de tre første folkemøtene, mens det siste møtet oppsummerer valgkampen og de politiske sakene i sin helhet.

På Ricks kafé i Bergen har Terje Svabø fått med seg partilederne fra de største partiene for å diskutere barn, ungdom og skole. Blir det til slutt disse gruppene som er valgets vinnere?

Opptakten til valgkampen har vist at skolepolitikk kan være blant få politiske temaer hvor man kan se klare ideoligiske skillelinjer. Arbeiderpartiet tviholder på enhetsskolen, mens Høyre, Kristelig Folkeparti og Vesntre vil ha flere valgmuligheter og privatskoler. Fremskrittpartiet etterlyser skoleuniformer, mer respekt for lærerne og disiplin, mens Sosialistisk Venstreparti vil eksperimentere med undervisning og karaktersystemet.
Hva kan partiene nå gjøre med norsk skole? Fjernes problemene i skolen med høyere lønniger for lærerne - og skal lærerne få lønn etter popularitet? Kan kommunene takle en ny storsatsning i offentlig sektor?

Både Jan Petersen, leder i Høyre, Åslaug Haga nestleder i Sp, Thorbjørn Jagland, leder Ap, Einar Steensnæs, parlamentarisk leder KrF, Terje Søviknes, nestleder Frp og Kristin Halvorsen, leder SV, stiller på kafeen sammen med Svabø og publikum fra Bergen.
Det betyr at det kan bli både mange ulike og samsvarende meninger om barn og ungdom og deres framtid, og etterhvert sannsynligvis en relativt opphetet debatt. Dette er nemlig det temaet som de fleste av paneldeltakerne og deres parti har som profilsak i årets valgkamp.

NRK1 onsdag kl 21.10

Bilder (via Scanpix/Internett)
Terje Svabø er debattleder under årets direktesendte folkemøter fra fire steder i Norge.


Programleder: Terje Svabø

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18