Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. april 2000 kl 20.25 Halleluja!

Halleluja! (ttv)


NRK1 palmesøndag 16. april kl 20.25
Halleluja! (8:9)

Erik Byes blå salme

Krigen. Amerika. Afrika. Moren. Alt dette må med for å forklare Erik Byes gudstro. I kveld møter du mennesket, dikteren og sangeren hos Kjell Erik Moen.

- Det er nesten ikke mulig for meg å forklare min gudstro, sier Erik Bye.
Men Kjell Erik Moen har likevel fått ham til å gjøre et forsøk. I kveldens \"Halleluja\" snakker Erik Bye åpent om opplevelser og ting i livet som har formet ham - også som troende menneske. Dessuten synger han, favorittsalmen fra oppveksten og egne sanger, slik som den etter hvert mye brukte \"Blå salme\".

Jeg er nesten litt stolt over å få lage program med Erik Bye, innrømmer Kjell Erik Moen med et smil. Han var jo kongen av norsk fjernsyn da jeg vokste opp. For min generasjon er han en slags helt. Men det var diktene og tekstene hans som fikk meg til å spørre ham om å være med. De er så fulle av religiøs undring og åndelighet at jeg regner med at han sitter inne med mer enn et par tanker om temaet.
Det gjør Erik Bye. Han sier han regner seg som et absolutt religiøst menneske, men skyr begreper som \"kristen\" eller andre merkelapper.
- Jeg tror på Gud, men det trenger ikke være samme Gud som naboen min eller biskopen tror på. Alle har sine forestillinger om Gud, sier han, men innrømmer også at hans gudstro har dype røtter i folkekristendommen han vokste opp med på Ringsaker. Men så kom krigen og gjorde alt annerledes og vanskelig...
Slår du på NRK1 i kveld får du et spennende møte med en av de store kulturpersonlighetene i Norge de siste 40 årene.

NRK1 søndag kl 20.25

Bilde
Erik Bye er gjest hos Kjell Erik Moen på Palmesøndag.
(NRK- Foto: Ole Kaland)

Egenprodusert religiøst program
Programleder: Kjell Erik Moen
Ved: Bjørg Kittelsen og Marin Klaseie
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53